Ofițer judiciar DNA: Ponta a fost o persoană foarte lacomă! Pe Ghiță îl așteaptă, probabil, 25 de ani de închisoare!

Un ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA a dezvăluit pentru Comisarul.ro că numărul de dosare care îi vizează pe fostul prim-ministru Victor Ponta și pe prietenul său Sebastian Ghiță este foarte mare. Iar informațiile despre Victor Ponta cresc pe măsură ce unele dosare sunt conexate. Ofițerul spune că, așa cum rezultă din datele culese în ultima jumătate de an, în ultimii doi ani de mandat fostul premier devenise extrem de lacom. 

Iar cel care era un fel de intermediar al multora dintre numirile în diferite funcții în stat era Sebastian Ghiță. Care exercita o influență foarte mare și în deciziile fostului premier dar și în PSD. Ofițerul, căruia nu-i vom dezvălui nici măcar inițialele pentru a nu stârni isterie, spune că pe Sebastian Ghiță, la ce dosare are și la ce acuzații îl vizează, îl așteaptă 25 de ani de închisoare

Ofițerii de poliție judiciară constituie poliția judiciară a D.N.A. Ei își desfășoară activitatea numai în cadrul direcției, sub autoritatea procurorului șef al acesteia și pot efectua actele de cercetare penală dispuse de procurori. Ofițerii de poliție judiciară ai D.N.A. își desfășoară activitatea sub directa conducere, supraveghere și control al procurorului, dispozițiile acestuia fiind obligatorii. Actele întocmite de ofițerii de poliție judiciară din dispoziția scrisă a procurorului sunt efectuate în numele acestuia.

Ofițerii și agenții de poliție judiciară sunt detașați la Direcția Națională Anticorupție la propunerea nominală a procurorului șef al acesteia, prin ordin al Ministrului Administrației și Internelor, iar numirea acestora în funcții se face prin ordin al procurorului șef al direcției. Detașarea ofițerilor și agenților de poliție judiciară are o durată de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii detașării în funcție, cu acordul acestora.

Pe perioada detașării, ofițerii și agenții poliției judiciare nu pot primi de la organele ierarhic superioare nicio însărcinare.

Va urma...

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente
Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…