O.J. Simpson, fostul star al fotbalului american, a fost eliberat din închisoare

O.J. Simpson, fostul star al fotbalului american, a fost eliberat din închisoare

O.J. Simpson, fostul star al fotbalului american, a fost pus în libertate condiționată duminică, după nouă ani petrecuți în spatele gratiilor, într-un penitenciar din Nevada, pentru un jaf armat petrecute la Las Vegas, informează AFP.

În vârstă de 70 ani, O.J. Simpson a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a fost acuzat că și-a ucis fosta soție și pe un amic al acesteia, în 1994 la Los Angeles. El a fost achitat la capătul unui proces intens mediatizat.

Fostul jucător a rămas însă în atenția justiției, fiind suspectat ulterior de diverse infracțiuni minore.

Pe 13 septembrie 2007, el a pătruns împreună cu alte cinci indivizi într-un hotel-cazinou din Las Vegas pentru a "recupera" suveniruri sportive, sub amenințarea armelor, de la persoanele care se ocupau cu revânzarea acestora.

Condamnat inițial la 33 de ani de închisoare, pentru răpire și jaf armat, O.J. Simpson a beneficiat de o reducere a pedepsei, pentru bună purtare, decisă în luna iulie de către comisia pentru eliberări condiționate a statului Nevada.

El a fost pus în libertate la primele ore ale zilei de duminică, pentru a i se garanta securitatea și pentru a se evita orice incident, după cum au explicat autoritățile.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD