Olaf Scholz afirmă că Putin trebuie să recunoască că nu poate câștiga războiul cu Ucraina

Olaf Scholz afirmă că Putin trebuie să recunoască că nu poate câștiga războiul cu Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, în timpul Adunării Generale a ONU, că Putin va renunța la ambițiile sale imperiale care riscă să distrugă atât Ucraina cât și Rusia doar dacă recunoaște că nu poate câștiga războiul.

Olaf Scholz afirmă că Putin trebuie să recunoască că nu poate câștiga războiul FOTO EPA EFE

"De aceea nu vom accepta nicio pace dictată de Rusia şi de aceea Ucraina trebuie să fie capabilă să respingă atacul Rusiei", a spus Scholz în prima sa intervenţie în cadrul Adunării Generale a ONU, potrivit Agerpres.

"Să privim neputincioşi cum unii vor să ne trimită înapoi într-o ordine mondială în care războiul este un mijloc comun al politicii, naţiunile independente trebuie să se alăture vecinilor lor mai puternici sau stăpânilor coloniali, iar prosperitatea şi drepturile omului sunt un privilegiu pentru cei puţini norocoşi?", a întrebat Scholz.

"Sau reuşim împreună să ne asigurăm că lumea multipolară a secolului 21 rămâne o lume multilaterală? Răspunsul meu, ca german şi european, este: trebuie să reuşim".

Scholz a mai precizat că sudul global are nevoie de un cuvânt mai important de spus în afacerile mondiale pentru a atinge mai bine acest obiectiv. De asemenea, cancelarul german a anunțat că la Berlin se va găzdui o conferință privind reconstrucția Ucrainei, pe 25 octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...