Olanda - Prinţesa Christina, sora mai mică a prinţesei Beatrix, a murit la vârsta de 72 de ani

Olanda - Prinţesa Christina, sora mai mică a prinţesei Beatrix, a murit la vârsta de 72 de ani

Prinţesa Christina, sora mai mică a prinţesei Beatrix (care a condus Olanda până în 2013), a murit vineri la Haga, la vârsta de 72 de ani, din cauza unui cancer osos, a anunţat familia regală, citată de AFP.

"Deplângem moartea surorii şi mătuşii noastre dragi. Christina avea o personalitate marcantă şi o inimă mare", au declarat prinţesa Beatrix şi cuplul regal, regele Willem-Alexander şi soţia sa, regina Maxima, într-un comunicat pe Twitter.

Maria Christina a Olandei, prinţesă de Orania şi de Lippe-Biesterfeld, s-a născut cu orbire parţială pe 18 februarie 1947 la Palatul Soestdijk din Baarn (centru).

Pasionată de muzică, cântec şi dans, Christina a fost a patra fiică a reginei Juliana şi a prinţului Bernhard şi sora mai mică a prinţesei Beatrix, regină a Olandei din 1980 până în 2013. Beatrix a abdicat pe 30 aprilie 2013, după 33 de ani de domnie, în beneficiul fiului său cel mare, prinţul Willem-Alexander.

Prinţesa Christina s-a căsătorit în 1975 cu profesorul cubanez aflat în exil Jorge Guillermo, cu care a avut trei copii, Bernardo, Nicolas şi Juliana.

Prinţesa va fi incinerată în cadru privat, a precizat casa regală fără a specifica o dată.

Într-un comunicat, premierul Mark Rutte şi-a exprimat tristeţea la aflarea veştii decesului şi a lăudat "personalitatea caldă" a prinţesei, care suferea de cancer osos de câţiva ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa