Olanda a sporit măsurile de securitate pe aeroporturi și controalele la frontieră

Olanda a sporit măsurile de securitate pe aeroporturi și controalele la frontieră

Măsuri de securitate sporite au fost instituite pe aeroporturile din Olanda ca urmare a exploziilor survenite marți dimineața la Bruxelles, au declarat marți serviciile olandeze de luptă împotriva terorismului, care au anunțat de asemenea întărirea controalelor la frontiera cu Belgia, relatează AFP.

* LIVE UPDATE Atacuri teroriste la Bruxelles (FOTO-VIDEO)

'Luăm din precauție măsuri suplimentare' de securitate, a anunțat NCTV pe site-ul său: 'Aceasta înseamnă patrule suplimentare ale jandarmeriei la Schiphol (aeroportul din Amsterdam), Rotterdam și Eindhoven, precum și sporirea controalelor la frontieră', precizează sursa citată.

Alerta antiteroristă a fost ridicată marți la nivel maxim în Belgia după o serie de explozii, aparent teroriste, la aeroportul internațional Zaventem și la metroul din Bruxelles, soldate cu cel puțin 13 morți și 35 de răniți, potrivit parchetului general, notează AFP.

Ministerul Justiției a decis de asemenea să sporească prezența polițiștilor în principalele gări olandeze, potrivit agenției de știri ANP.

Călătorii aflați pe aeroportul Schiphol din Amsterdam au semnalat întârzieri ale curselor aeriene și prezența sporită a forțelor de securitate, relatează Reuters. Agențiile de securitate olandeze au refuzat să ofere detalii cu privire la măsurile suplimentare luate, însă au menținut nivelul național de amenințare la 'substanțial'.

Zboruri au fost deviate de la Bruxelles la Amsterdam ca urmare a atacurilor de la aeroportul din capitala belgiană. Cursele feroviare din sudul țării către Belgia vor suferi întârzieri pe perioadă nedeterminată, a anunțat compania feroviară olandeză.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență