Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Olanda: Extrema dreaptă propune închiderea tuturor moscheilor și interzicerea Coranului

Partidul olandez de extremă dreapta PVV, condus de xenofobul Geert Wilders și care se află în fruntea sondajelor de opinie înaintea alegerilor generale din martie 2017, propune închiderea tuturor moscheilor și interzicerea Coranului, transmite vineri EFE.

Partidul a publicat un program electoral pe o singură pagină pe perioada 2017-2021, intitulat 'Olanda este din nou a noastră', în care figurează 11 puncte prioritare, majoritatea dintre ele centrându-se pe ceea ce Wilders numește 'deislamizarea' țării.

În cazul în care va câștiga alegerile din martie 2017 sau va face parte dintr-un guvern de coaliție, PVV dorește să închidă toate centrele pentru refugiați, toate moscheile și toate școlile islamice și să interzică Coranul, potrivit programului difuzat de postul public de televiziune NOS.

Printre cele 11 puncte ale programului său electoral, Wilders dorește 'să-i închidă preventiv' pe musulmanii radicali, să le retragă dubla cetățenie și să-i expulzeze din țară pe delincvenți și să împiedice întoarcerea în Olanda a combatanților care au călătorit în Siria pentru a se alătura grupării teroriste Stat Islamic (SI).

PVV nu dorește să mai intre în țară și alți solicitanți de azil sau migranți din țările musulmane, motiv pentru care vrea 'să închidă frontierele'. Partidul antiimigrație mai militează — așa cum a făcut-o în nenumărate rânduri în trecut — și pentru ieșirea Olandei din Uniunea Europeană, urmând exemplul Marii Britanii, și pentru promovarea democrației directe prin organizarea de referendumuri cu forță juridică obligatorie.

Pe plan economic, Wilders propune revenirea la vârsta de pensionare de 65 de ani, în loc de 67 de ani, și limitarea cheltuielilor destinate ajutoarelor pentru dezvoltare, turbinelor eoliene, artei și inovației. În schimb, politicianul olandez dorește creșterea cheltuielilor destinate poliției, forțelor armate și azilelor de bătrâni.

Controversatul lider al PVV susține că Olanda nu trebuie 'să mai finanțeze lumea și persoanele pe care nu le dorim aici', potrivit NOS. Într-un mesaj adresat olandezilor, Wilders insistă că 'Olanda trebuie să fie din nou a noastră' și pune la dispoziția potențialilor săi alegători o adresă de e-mail unde să comenteze programul său electoral.

Sondajele de opinie arată că PVV va fi partidul cel mai votat la scrutinul de anul viitor, dar analiștii consideră că este puțin probabil ca formațiunea să fie invitată să facă parte dintr-un guvern deoarece majoritatea forțelor politice au anunțat că nu agreează o coaliție cu Wilders, potrivit portalului de știri DutchNews.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă