Olanda: Partidul Libertății al lui Wilders coboară pe locul al doilea în opțiunile electoratului (sondaj)

Olanda: Partidul Libertății al lui Wilders coboară pe locul al doilea în opțiunile electoratului (sondaj)

Partidul Libertății (PVV, extrema dreaptă), condus de deputatul Geert Wilders a coborât pe locul al doilea în intențiile vot înaintea alegerilor parlamentare din 15 martie, conform unui sondaj agregat Peilingwijzer, actualizat și publicat miercuri, transmite Reuters.

PVV deține un scor agregat de 15,7%, aflându-se, pentru prima dată din noiembrie 2016, în spatele Partidului Popular Liberal și Democrat (VVD), al actualului premier Mark Rutte, cotat cu 16,3% din intențiile de vot.

Alegătorii olandezi se vor prezenta peste două săptămâni la urne pentru a alege viitorul parlament, în primul dintre scrutinele care ar putea reconfigura peisajul politic european.

După votul pentru Brexit și alegerea lui Donald Trump la președinția SUA, lumea întreagă își întoarce acum privirea spre Olanda, unde la 15 martie Partidul Libertății al deputatului Geert Wilders ar putea înregistra cel mai ridicat scor electoral de la înființarea sa, în 2006.

O victorie a PVV ar crește șansele aliaților săi ideologici din Franța și din Germania, țări unde de asemenea vor avea loc alegeri cruciale în acest an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...