Olguța Vasilescu: 80% dintre angajații din Craiova să fie localnici. Să nu aud vorbindu-se ungurește

Olguța Vasilescu: 80% dintre angajații din Craiova să fie localnici. Să nu aud vorbindu-se ungurește

Episoade de incitarea la ură etnică sau rasială au mai existat în România, uneori la nivel înalt.

 

În 2012, Olguța Vasilescu tocmai câștiga un mandat la primăria din Craiova. Ea și-a dorit ca în Craiova să fie plătiți doar craiovenii, relatează Newsweek România.

Presa locală a scris, atunci, că primarul Craiovei a făcut turul lucrărilor de asfaltare din oraş, pentru a afla de la constructori când vor fi finalizate aceste proiecte derulate cu fonduri europene.

„Sunt oameni care vin şi mă întreabă dacă vor continua lucrările, pentru că au impresia că, dacă s-a schimbat primarul, nu se vor mai face lucrările începute.

Îi asigur că vor continua absolut toate lucrările. Mai mult decât atât, o să discut foarte serios cu constructorii ca să termine chiar mai repede decât estimaseră. De asemenea, am rugat constructorii ca, de acum înainte, la orice lucrare care se face în Craiova minimum 80% dintre angajaţi să fie craioveni, pentru că nu este normal să aud muncitorii vorbind ungureşte în Craioviţa Nouă.

Mi se pare normal ca, dacă lucrează în Craiova pe banii craiovenilor, atunci să angajeze craioveni“, a spus în faţa ziariştilor primarul Craiovei, citat de Gazeta de sud.

Ulterior, Vasilescu a devenit ministrul muncii. Anterior, a fost parlametar PRM, partid condus de Corneliu Vadim Tudor.

Săptămâna care se încheie, Mai mulţi locuitori din Ditrău, judeţul Harghita s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa muncitorilor străini într-o brutărie din comună. Oamenii solicită Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea influxului de imigranţi.

Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina