Olguța Vasilescu: 80% dintre angajații din Craiova să fie localnici. Să nu aud vorbindu-se ungurește

Olguța Vasilescu: 80% dintre angajații din Craiova să fie localnici. Să nu aud vorbindu-se ungurește

Episoade de incitarea la ură etnică sau rasială au mai existat în România, uneori la nivel înalt.

 

În 2012, Olguța Vasilescu tocmai câștiga un mandat la primăria din Craiova. Ea și-a dorit ca în Craiova să fie plătiți doar craiovenii, relatează  Newsweek România .

Presa locală a scris, atunci, că primarul Craiovei a făcut turul lucrărilor de asfaltare din oraş, pentru a afla de la constructori când vor fi finalizate aceste proiecte derulate cu fonduri europene.

„Sunt oameni care vin şi mă întreabă dacă vor continua lucrările, pentru că au impresia că, dacă s-a schimbat primarul, nu se vor mai face lucrările începute.

Îi asigur că vor continua absolut toate lucrările. Mai mult decât atât, o să discut foarte serios cu constructorii ca să termine chiar mai repede decât estimaseră. De asemenea, am rugat constructorii ca, de acum înainte, la orice lucrare care se face în Craiova minimum 80% dintre angajaţi să fie craioveni, pentru că nu este normal să aud muncitorii vorbind ungureşte în Craioviţa Nouă.

Mi se pare normal ca, dacă lucrează în Craiova pe banii craiovenilor, atunci să angajeze craioveni“, a spus în faţa ziariştilor primarul Craiovei, citat de  Gazeta de sud.

Ulterior, Vasilescu a devenit ministrul muncii. Anterior, a fost parlametar PRM, partid condus de Corneliu Vadim Tudor.

Săptămâna care se încheie, Mai mulţi locuitori din Ditrău, judeţul Harghita s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa muncitorilor străini într-o brutărie din comună. Oamenii solicită Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea influxului de imigranţi.

Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA