Olimpice: CIO a eliminat candidatura Turciei din cursa pentru JO 2026

Olimpice: CIO a eliminat candidatura Turciei din cursa pentru JO 2026

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a redus joi la trei numărul candidaturilor pentru JO de iarnă din 2026, eliminând oraşul turc Erzurum, a anunţat preşedintele CIO, Thomas Bach, citat de AFP.

Comitetul Executiv al CIO, reunit la Buenos Aires, a reţinut candidaturile oraşelor Calgary (Canada) şi Stockholm (Suedia), precum şi candidatura compusă Milano/Cortina d'Ampezzo (Italia), a precizat conducătorul forului olimpic mondial.

Această listă urmează să fie validată oficial în cadrul Sesiunii CIO, care va avea loc luni şi marţi. Alegerea oraşului gazdă este prevăzută pentru luna septembrie 2019.

Cele trei candidaturi au fost reţinute "la propunerea unui grup de lucru prezidat de Juan Antonio Samaranch'', vicepreşedintele CIO şi fiul fostului preşedinte al organizaţiei, a declarat Bach.

Mai multe oraşe interesate la un moment dat de găzduirea JO 2016 au renunţat în final, din cauza lipsei de susţinere populară, între care Sion (Elveţia) şi Schladming/Graz (Austria).

CIO se confruntă la nivel global cu o scădere a numărului de candidaturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă, după ce cheltuielile enorme pentru organizarea JO 2014 de Soci (Rusia) au temperat ambiţiile anumitor ţări, comentează AFP.

Astfel, în 2015, Beijingul a avut un singur rival, Almatî (Kazahstan), capitala chineză fiind aleasă în final gazda JO de iarnă din 2022. Rând pe rând, Stockholm, Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) şi Olso (Norvegia) s-au retras din cursă.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut