Olimpice: Japonia nu va utiliza vaccinurile din China pentru sportivii săi la Jocurile de la Tokyo

Olimpice: Japonia nu va utiliza vaccinurile din China pentru sportivii săi la Jocurile de la Tokyo

Sportivii japonezi participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu sunt eligibili pentru vaccinurile contra noului coronavirus oferite de China, atât timp cât Japonia nu le va aproba, a anunţat vineri ministrul pentru Jocurile Olimpice, Tamayo Marukawa, citat de Reuters.

Comitetul olimpic chinez a oferit doze de vaccin pentru participanţii la Jocurile de la Tokyo din acest an şi pentru Jocurile Olimpice 2022 de iarnă de la Beijing, conform Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Anunţul, făcut joi de preşedintele CIO Thomas Bach cu prilejul celei de-a 137-a Sesiuni a forului olimpic mondial, care se desfăşoară online, a luat prin surprindere organizatorii Jocurilor de la Tokyo, inclusiv Toshiro Muto, directorul executiv al Comitetului japonez de organizare, care a refuzat să comenteze ştirea.

Vineri, Marukawa a precizat că nu există modificări în planul organizatorilor de la Tokyo pentru siguranţa participanţilor la Jocuri, indiferent dacă participanţii au fost vaccinaţi.

''Cred că va fi o decizie a ţărilor în care vaccinurile chinezeşti au fost aprobate. Nu sunt la curent de faptul dacă vreo companie chineză a solicitat aprobarea acestor vaccinuri în ţara noastră'', a spus oficialul nipon, care a subliniat că în acest caz sportivii niponi nu le vor putea utiliza.

''Luăm măsuri complexe anti-infecţii, inclusiv managementul activităţii şi testarea, astfel încât oamenii să se poată simţi în siguranţă în ce priveşte participarea la Jocurile de la Tokyo, chiar şi dacă nu sunt vaccinaţi Nu există nicio schimbare pe care s-o luăm în considerare în cazul celor care nu se vaccinează'', a adăugat Tamayo Marukawa.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, iar Jocurile Paralimpice între 24 august până în 5 septembrie, după ce au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...