Olimpice: Responsabilii sportivi germani, în favoarea unei candidaturi comune cu Israelul la organizarea JO din 2036

Olimpice: Responsabilii sportivi germani, în favoarea unei candidaturi comune cu Israelul la organizarea JO din 2036

Ministrul sportului şi internelor din Berlin, Andreas Geisel, este deschis ideii unei candidaturi comune a capitalei germane şi a oraşului israelian Tel Aviv la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2036, informează agenţia DPA.

"Acesta ar fi, desigur, un puternic semnal în favoarea păcii şi înţelegerii internaţionale, în deplină conştientizare a istoriei noastre dureroase şi a abominabilei deturnări a ideii olimpice de către naţional-socialişti", a declarat Geisel într-un interviu difuzat luni de ziarul Berliner Morgenpost.

Tel Aviv-ul şi Berlinul reprezintă "deschiderea către lume, libertate şi toleranţă. Acestea sunt mesajele care radiază dintr-o ofertă comună pentru Jocurile Olimipce", a spus Geisel.

Preşedintele Asociaţiei olimpice din Berlin, Richard Meng, şi directorul executiv al Campionatelor Europene de atletism găzduite în 2018 de capitala germană, Frank Kowalski, au sugerat la rândul lor că cele două oraşe ar trebui să depună o candidatură comună, într-un editorial pe care l-au publicat împreună sâmbătă, în aceeaşi publicaţie.

Comitetul olimpic din Israel a salutat ideea găzduirii de către oraşul Berlin a Jocurilor Olimpice din 2036. Cu toate acestea, oficialii israelieni nu au dat un răspuns concret în privinţa unei eventuale candidaturi comune.

"Desfăşurarea Jocurilor Olimpice la Berlin, la 100 de ani după Jocurile lui Hitler din 1936, ne va reaminti toate momentele întunecate pe care le-am trăit şi va transmite un mesaj puternic lumii în legătură cu valorile pe care trebuie să le păstrăm", a subliniat Comitetul olimpic israelian.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro