Olt: Al patrulea focar de pestă porcină africană din judeţ, confirmat la Cilieni

Olt: Al patrulea focar de pestă porcină africană din judeţ, confirmat la Cilieni

Un nou focar de pestă porcină africană, al patrulea, a fost confirmat luni în judeţul Olt, în comuna Cilieni, la o gospodărie situată la aproximativ un kilometru distanţă de localitate, potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

Confirmarea focarului de pestă porcină africană (PPA) de la Cilieni a fost făcută în baza analizelor efectuate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA). În această gospodărie au fost eliminaţi 28 de porci.

Celelalte trei focare afectează porcii din trei gospodării din localitatea Rusăneşti.

"În cadrul măsurilor zoosanitare de prevenire şi combatere dispuse de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt, prin Ordin al Prefectului Judeţului Olt s-a dispus aplicarea măsurilor de ucidere preventivă a porcilor în focarul din gospodăria din localitatea Cilieni şi din localitatea Rusăneşti. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie. Astăzi a fost finalizată acţiunea în exploataţia nonprofesională din apropierea localităţii Cilieni, numărul total de animale care au fost supuse eliminării conform procedurilor fiind de 28 capete", se precizează în comunicatul DSVSA Olt.

Exploataţiile afectate de PPA au fost dezinfectate şi puse sub supraveghere, au fost impuse restricţii de mişcare din şi către curţile şi localităţile afectate şi au fost menţinute filtrele rutiere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren