Olt: Aproape o jumătate de kilogram de aur, confiscat de poliţiştii de frontieră, iar deţinătorul bijuteriilor, amendat

Olt: Aproape o jumătate de kilogram de aur, confiscat de poliţiştii de frontieră, iar deţinătorul bijuteriilor, amendat

Mai multe bijuterii din aur, care cântăreau în total aproape jumătate de kilogram, au fost confiscate vineri de poliţiştii de frontieră, în oraşul Corabia, de la un bărbat care încerca să comercializeze bijuteriile şi nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea.

Bărbatul a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea regimului metalelor şi pietrelor preţioase, iar cele 493,36 grame de aur urmează a fi predate Băncii Naţionale, a anunţat, vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Poliţiştii de frontieră din au descoperit, joi, în timpul unor acţiuni specifice de combatere şi prevenire a operaţiunilor ilicite cu metale preţioase, asupra unui cetăţean român, aproximativ 500 grame de bijuterii din aur, fără documente de provenienţă.

"Astfel, pe raza oraşului Corabia, a fost depistat cetăţeanul român B.N., în vârstă de 45 de ani, care încerca să comercializeze diferite bijuterii. La controlul amănunţit efectuat asupra autoturismului acestuia a fost descoperită, într-un rucsac, cantitatea totală de 489.25 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur cu o valoare totală de 88.065 lei, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă şi autorizaţie pentru operaţiuni cu metale preţioase. Întreaga cantitate de bijuterii a fost preluată de către lucrători din cadrul I.P.J. Olt în vederea dispunerii măsurilor legale", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile