Olt: Medicul care a opinat că ar fi ''vai de noi'' în caz de epidemie susţine acum că Spitalul Slatina e pregătit

Olt: Medicul care a opinat că ar fi ''vai de noi'' în caz de epidemie susţine acum că Spitalul Slatina e pregătit

Medicul Cătălin Dudu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care duminică seara a scris pe Facebook că în cazul apariţiei unei epidemii de coronavirus în ţara noastră "o să fie vai de noi", a declarat presei, luni, că Spitalul din Slatina este pregătit "cu absolut tot" şi există proceduri foarte clare, însă este nemulţumit de faptul că Ministerul Sănătăţii "nu informează suficient de bine oamenii".

"La nivel de spital există proceduri foarte bine puse la punct, chiar astăzi am mers şi am vorbit cu colegii din Urgenţă, suntem pregătiţi cu absolut tot, de la izoletă, la ambulanţă, la măşti de protecţie şi alte echipamente, urmăm îndeaproape ce ni s-a distribuit de la Ministerul Sănătăţii pentru că ministerul, într-adevăr, la nivel de spitale a făcut proceduri de monitorizare şi de raportare a cazurilor. Deci, din punctul nostru de vedere, noi suntem pregătiţi să abordăm şi să manageriem cazul (un eventual caz de coronavirus n.r.) aşa cum îşi doreşte ministerul. (...) Nemulţumirea cea mare este că mi se pare că Ministerul Sănătăţii nu reacţionează suficient de prompt şi nu informează suficient de bine oamenii. Asta e singura nemulţumire", a spus Cătălin Dudu.

Medicul de la SJU Slatina a menţionat că în cazul apariţiei unui caz de coronavirus în judeţ pacientul nu ar urma să fie tratat la Slatina, ci ar trebuie să fie trimis la Bucureşti.

"DSP are, din câte ştiu eu, două spaţii deja pregătite pentru carantină, unul în Caracal şi unul în Slatina, dar momentan sunt neocupate. Oricum, la nivel de procedură la Spitalul Judeţean Slatina bolnavul va fi preluat şi va fi transmis către 'Matei Balş', efectiv nu vom avea bolnavi pe care îi vom trata în spital. Noi ceea ce putem să facem este să primim bolnavul, să punem un diagnostic prezumtiv în funcţie de ce simptomatologie prezintă şi locul de unde acesta a călătorit sau dacă a intrat în contact cu un pacient suspect de coronavirus, după care care trebuie să trimitem bolnavul cât mai repede, din punctul nostru de vedere, la Spitalul 'Matei Balş' din Bucureşti", a explicat Cătălin Dudu.

El a precizat că ar trebui conştientizată populaţia despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirii şi prevenire a răspândirii virusului.

Medicul a scris duminică seara, într-o postare pe facebook, că în caz de epidemie "fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu".

"Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul o să fie vai de noi...fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm 'avem locuri suficiente pentru carantină' şi acum văd că au dreptate...câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întâmplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare, să sperăm că va fi bine", a scris medicul Dudu în postarea de duminică seara. AGERPRES / (A, AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral