Olt: Primarul comunei Icoana, pus în libertate; el va fi cercetat sub control judiciar

Olt: Primarul comunei Icoana, pus în libertate; el va fi cercetat sub control judiciar

Magistrații Judecătoriei Slatina au dispus, vineri seara, punerea în libertate a primarului comunei Icoana, Gheorghe Periețeanu, precum și cercetarea acestuia sub control judiciar, potrivit încheierii postate pe portalul instanței.

Primarul comunei Icoana a fost reținut joi seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, edilul fiind suspect de coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și folosirea influenței ori autorității pentru obținerea de bani, bunuri sau foloase necuvenite, anunță un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Edilul a fost prezentat vineri Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins propunerea solicitarea procurorilor și a dispus ca Gheorghe Periețeanu să fie cercetat sub control judiciar.

"Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și, pe cale de consecință, dispune punerea în libertate a inculpatului reținut. (...) Dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Periețeanu Gheorghe, pe o durată de 60 de zile de la data de 27.05.2016 până la data de 25.07.2016 inclusiv", se arată în încheierea afișată pe pagina de internet a instanței.

Soluția a fost pronunțată vineri seara în camera de consiliu și poate fi contestată.

Primarul comunei Icoana este acuzat că ar fi distribuit prin intermediul unor funcționari tichete valorice în baza cărora participanții la sărbătoarea dedicată zilei comunei au putut să cumpere mici și bere. Cei șapte funcționari sunt martori în dosar.

Edilul a fost reținut joi seara după ce anterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a fost sesizat că Periețeanu a încălcat legislația electorală la o sărbătoare câmpenească din Icoana, eveniment care a avut loc pe 21 mai.

"În fapt, s-a reținut că suspectul Periețeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana și de șef al Organizației P.N.L. din comuna Icoana, a obținut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L.—Slatina pentru organizarea ,,Zilei Comunei Icoana', bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reținut că suspectul Periețeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. și P. M, funcționari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral", se precizează în comunicatul procurorilor.

În baza tichetelor, participanții la sărbătoare au putut cumpăra produse alimentare și băuturi de la comercianții prezenți la eveniment, mai precis mici și bere.

Gheorghe Periețeanu este un primar aflat la al șaselea mandat și candidează pentru a obține din nou funcția menționată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...