Olt: Şefa DSP, testată pozitiv pentru COVID-19; aceasta prezintă formă simptomatică medie a bolii

Olt: Şefa DSP, testată pozitiv pentru COVID-19; aceasta prezintă formă simptomatică medie a bolii

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Elena Ioniţă, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi prezintă o formă simptomatică medie a bolii, potrivit unui comunicat al instituţiei transmis, joi, AGERPRES.

Şefa DSP Olt se afla în concediu de odihnă şi, după ce starea sa de sănătate a fost evaluată de către un medic infecţionist de la Spitalul Judeţean de urgenţă (SJU) Slatina, a primit recomandare de izolare la domiciliu pentru 14 zile sub monitorizarea medicului de familie.

DSP Olt precizează că, la momentul testării pozitive pentru infecţia cu noul coronavirus, şefa instituţiei se afla în carantină la domiciliu.

"În urma anchetei epidemiologice nu au fost identificaţi contacţi la locul de muncă, aflându-se în concediul de odihnă legal, înaintea dispunerii măsurii de carantinare. La data depistării s-a prezentat la SJU Slatina pentru evaluare de către medicul specialist (infecţionist), cu recomandare de izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile şi sub monitorizarea medicului de familie", menţionează sursa citată.

Pe perioada absenţei directorului executiv al DSP Olt, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de către medicul şef Marinela Madan şi de către directorul executiv adjunct Dana Burgă.

În judeţul Olt au fost raportate joi 18 cazuri noi de COVID-19, DSP precizând că este vorba de transmitere comunitară. Numărul total de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 1.251, iar cel al persoanelor vindecate la 717. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate