Olt: Şoferul TIR-ului cu ţigări de contrabandă, arestat preventiv; prejudiciul - 3,2 milioane lei

Olt: Şoferul TIR-ului cu ţigări de contrabandă, arestat preventiv; prejudiciul - 3,2 milioane lei

Cetăţeanul sârb depistat că transporta în TIR peste 8,6 milioane de ţigări de contrabandă, ascunse în cutii de detergent, a fost arestat preventiv sâmbătă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul parţial în cauză se ridică la peste 3,2 milioane lei, sumă reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

Bărbatul arestat preventiv, un cetăţean sârb în vârstă de 28 de ani, a fost depistat de poliţişti vineri, după ce autotrenul pe care îl conducea s-a răsturnat la Coloneşti, că transporta zeci de mii de cartuşe cu ţigări netimbrate, de diferite mărci, ascunse în cutii de detergent. El a a fost audiat şi apoi reţinut, iar sâmbătă a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"Împotriva cetăţeanului sârb a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr 86/2006, privind Codul Vamal", a spus Alexandra Dicu. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...