Olt: Şoferul TIR-ului cu ţigări de contrabandă, arestat preventiv; prejudiciul - 3,2 milioane lei

Olt: Şoferul TIR-ului cu ţigări de contrabandă, arestat preventiv; prejudiciul - 3,2 milioane lei

Cetăţeanul sârb depistat că transporta în TIR peste 8,6 milioane de ţigări de contrabandă, ascunse în cutii de detergent, a fost arestat preventiv sâmbătă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul parţial în cauză se ridică la peste 3,2 milioane lei, sumă reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

Bărbatul arestat preventiv, un cetăţean sârb în vârstă de 28 de ani, a fost depistat de poliţişti vineri, după ce autotrenul pe care îl conducea s-a răsturnat la Coloneşti, că transporta zeci de mii de cartuşe cu ţigări netimbrate, de diferite mărci, ascunse în cutii de detergent. El a a fost audiat şi apoi reţinut, iar sâmbătă a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"Împotriva cetăţeanului sârb a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr 86/2006, privind Codul Vamal", a spus Alexandra Dicu. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”