Olt: Trei eleve transportate la UPU Slatina după ce un microbuz s-a răsturnat la Voineasa

Trei eleve cu vârste de 15, respectiv 16 ani, care prezentau mai multe traumatisme produse în urma răsturnării, marți dimineață, în comuna Voineasa, a unui microbuz de transport persoane, au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

El a precizat, pentru AGERPRES, că în jurul orei 7,30, un microbuz de transport persoane, în care se aflau șoferul, un profesor și 15 elevi care se deplasau spre licee din orașul Balș, s-a răsturnat în comuna Voineasa. După anunțarea accidentului a fost declanșat planul roșu de intervenție și în zonă s-au deplasat patru echipaje SMURD, patru echipaje de la Ambulanță, o autospecială pentru transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare.

Toate persoanele aflate în microbuz au fost asistate la fața locului iar trei fete, una în vârstă de 15 ani și alte două în vârstă de 16 ani, au fost preluate de SMURD și de Ambulanță și transportate pentru investigații și îngrijiri medicale la UPU de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

"Cele trei victime sunt conștiente, au diferite traumatisme, au fost transportate la UPU Slatina pentru investigații", a spus medicul Marin Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, microbuzul efectua curse regulate de transport persoane, nu era un microbuz școlar, deși transporta elevi din zona de nord a județului către licee din orașul Balș.

"Ningea atunci când s-a produs accidentul și cel mai probabil microbuzul a derapat. După ce toate persoanele aflate în microbuz au fost monitorizate la fața locului și trei au fost preluate pentru a fi transportate la spital, la ora 8,27 planul roșu de intervenție a încetat", a spus Băsășteanu.

Polițiștii au început verificări la fața locului pentru a stabili condițiile și cauzele producerii accidentului. Se va verifica și starea tehnică a microbuzului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu, a precizat că în județ se circulă în condiții de iarnă după ce marți dimineața a nins.

Din cauza condițiilor de drum două tiruri au derapat marți dimineața la Colonești și la Mihăești, dar circulația rutieră nu a fost afectată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia