Omicron: Israelul prelungeşte cu zece zile închiderea frontierelor pentru cetăţenii străini

Omicron: Israelul prelungeşte cu zece zile închiderea frontierelor pentru cetăţenii străini

Israelul a prelungit cu zece zile interdicţia de intrare în ţară aplicată cetăţenilor străini, din cauza temerilor legate de propagarea noii variante Omicron a coronavirusului, informează vineri dpa.

Interdicţia urma să expire în cursul nopţii de duminică spre luni.

Prelungirea sa înseamnă că frontierele vor rămâne închise pentru străini până aproape de Crăciun, potrivit unui comunicat emis joi seară de premierul Naftali Bennett şi de ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz.

În plus, se prelungeşte măsura prin care toate persoanele care revin în Israel din orice ţară, inclusiv israelienii vaccinaţi, vor intra în carantină timp de cel puţin trei zile după sosire. Prelungirea măsurii de carantină mai trebuie totuşi aprobată de comisia pentru sănătate a parlamentului, precizează comunicatul guvernului.

În Israel, primele cazuri de infectare cu Omicron, varianta nouă a SARS-CoV-2 clasificată de OMS ca 'îngrijorătoare', au fost depistate la sfârşitul lunii noiembrie.

În prezent, numărul infectărilor cu coronavirus este relativ scăzut în această ţară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…