Omul de afaceri Iosif Armaș a scăpat de arest preventiv și intră în arest la domiciliu

Omul de afaceri Iosif Armaș a scăpat de arest preventiv și intră în arest la domiciliu

Omul de afaceri Iosif Armaș a scăpat de arestul preventiv și a intrat în arest la domiciliu, în București, după ce Curtea de Apel Timișoara (CAT) a admis, luni, contestația inculpatului.

'CAT admite contestațiile formulate de inculpații Armaș Iosif, Răiescu Filip, Adamescu Gavril, Costea Valentin, Mihu (fostă Borza) Monica Angela și Oprea Victorița împotriva Încheierii penale din 1 iunie 2016, pronunțate de Tribunalul Caraș-Severin. Desființează Încheierea penală contestată și, rejudecând, respinge propunerea formulată de DIICOT Caraș-Severin privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților (amintiți, n.r.) și înlocuiește măsura arestării preventive luate fața de inculpați cu arestul la domiciliu, până în data de 5 iulie 2016 inclusiv', arată Soluția Camerei de consiliu a CAT, pronunțată luni.

Decizia este definitivă, iar măsura arestului la domiciliu va fi verificată după 30 de zile.

Armaș este cercetat în dosarul în care este acuzat de delapidare și bancrută frauduloasă privind devalizarea complexului Băile Herculane, cu un prejudiciu estimat la 30 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții Armaș Iosif, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Hercules S.A. Băile Herculane, acționar și administrator special al S.C. Argirom Internațional S.A. București, care deținea peste 60% din acțiunile S.C. Hercules, Răiescu Filip, director general al S.C. Hercules S.A., și Adamescu Gavril, director economic al aceleiași societăți, au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane. Acest grup avea drept scop scoaterea activelor/bunurilor S.C. Hercules S.A. din patrimoniul societății și, totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

În același dosar sunt cercetați și doi dintre lichidatorii societății, dar și funcționari publici din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

De asemenea, în cauză este cercetat sub control judiciar și fostul manager al S.C. Hercules S.A., Ilie Iova, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…