Operaţiune comună franco-italiană împotriva mafiei calabreze

Operaţiune comună franco-italiană împotriva mafiei calabreze

O operaţiune comună a forţelor de ordine din Franţa şi Italia împotriva mafiei calabreze 'Ndrangheta a condus la 46 de arestări şi la confiscarea de bunuri în valoare de 900.000 de euro, au comunicat marţi carabinierii italieni, informează AFP şi dpa.

Operaţiunea comună a carabinierilor din Genova şi jandarmeriei din Paris şi Marsilia, cu sprijinul agenţiei Eurojust, a permis arestarea, la cererea justiţiei italiene, a 14 persoane 'pentru deţinere şi trafic de arme şi de droguri, fabricare şi deţinere de acte false de identitate şi pentru ajutor la evadarea unui membru al 'Ndrangheta'.

Alte 32 de persoane suspectate de 'asociere în bandă armată, trafic de droguri şi furt' au fost arestate la cererea justiţiei franceze, menţionează comunicatul.

Operaţiunea este rezultatul unei anchete întreprinse în cooperare de carabinierii din Genova şi de jandarmeria franceză.

Ancheta, lansată în 2018, a permis 'punerea în evidenţă a existenţei unei reţele active între Italia, Franţa, Belgia şi Olanda în aprovizionarea şi distribuirea de arme şi de cantităţi enorme de stupefiante'.

Investigaţia a dezvăluit tranzacţii privind vânzări de droguri (cocaină, haşiş şi marihuana) şi de arme (inclusiv de război, precum Skorpion şi AK47) între Carmelo Sgro, cu legături cu clanul Gallico, şi un traficant de droguri francez având legături cu familia Magnoli, implantată de mai mulţi ani pe Coasta de Azur şi având ramificaţii în Belgia şi Olanda.

Ancheta a condus şi la identificarea unui grup de albanezi care alimentau această reţea infracţională cu cantităţi enorme de cocaină.

Potrivit comunicatului carabinierilor, familia lui Carmelo Sgro l-a ajutat pe Filippo Morgante, unul din şefii clanului Gallico, să se ascundă de justiţia franceză.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia