Opozantul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, sancționat din nou de justiția rusă

Opozantul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, sancționat din nou de justiția rusă

Opozantul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, și doi membri ai echipei sale de campanie au fost obligați joi de justiție să plătească amenzi pentru organizarea la începutul lunii iulie a distribuirii de pliante trecătorilor în mai multe orașe din Rusia, relatează Le Figaro și AFP.

Navalnîi a fost sancționat de un tribunal moscovit să achite o amendă în valoare de 300.000 de ruble (aproximativ 4.200 de euro), la fel și principalul său consilier, Leonid Volkov, în timp ce un alt membru al echipei sale de campanie, Nikolai Liaskin, a fost amendat cu 250.000 de ruble.

Cei trei au fost găsiți vinovați de încălcarea regulilor de organizare a evenimentelor publice, reproșându-li-se că au chemat prin videoclipuri difuzate pe internet simpatizanții lui Navalnîi să iasă în stradă în 8 și 9 iulie, în special, pentru distribuirea de pliante de campanie trecătorilor.

Zeci de susținători ai lui Aleksei Navalnîi, care intenționează să candideze împotriva lui Vladimir Putin la prezidențialele din martie viitor, au fost arestați de către poliție în timpul acestor două zile.

Opozantul rus a executat în acest an două pedepse scurte de detenție administrativă pentru organizarea la sfârșitul lunii martie și la mijlocul lunii iunie a unor ample manifestații anticorupție pe întreg teritoriul Rusiei, interzise de autorități. El a fost ținta a numeroase atacuri, între care unul cu un dezinfectant verde, care i-a fost aruncat în ochi, ceea ce a necesitat un tratament oftalmologic în Spania. Dar, de asemenea, numeroase procese judiciare ce îl vizează sunt destinate să îi tempereze ambițiile, potrivit susținătorilor săi.

Viitorul său politic rămâne incert. Comisia Electorală Centrală din Rusia a decis în luna iunie că Navalnîi nu poate să se prezinte la alegerile prezidențiale împotriva lui Vladimir Putin în martie viitor, din cauza unei condamnări pentru deturnare de fonduri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...