Opoziția din Ungaria strânge semnături împotriva dreptului de vot al cetățenilor care nu au locuit niciodată în țară

Opoziția din Ungaria strânge semnături împotriva dreptului de vot al cetățenilor care nu au locuit niciodată în țară

Formațiunea de opoziție Coaliția Democratică (DK) din Ungaria a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a interzice dreptul la vot al cetățenilor care nu au locuit niciodată în țară, informează MTI.

Liderul DK, Ferenc Gyurcsany, a argumentat că cetățenii din afara granițelor, care nu au trăit și nu trăiesc în Ungaria, nu resimt consecințele votului lor și că viitorul asistenței medicale și al sistemului de pensii nu trebuie decis la Sydney, Caracas sau Odorheiul Secuiesc. Cei care "nu împărtășesc viața de zi cu zi a țării" nu ar trebui să aibă dreptul de a influența viețile celor care trăiesc în Ungaria, citează agenția ungară de presă dintr-un discurs al lui Gyurcsany la o manifestație de la Budapesta.

Gyurcsany a precizat că DK nu militează pentru retragerea cetățeniei ungare a maghiarilor din afara țării. El a apreciat că nu se va putea schimba legea electorală în cele cinci luni rămase până la alegeri, dar guvernul Ungariei trebuie "să audă vocea poporului".

Balasz Hidveghi, directorul de comunicare al FIDESZ, partidul de guvernământ, declarase înaintea discursului lui Gyurcsany că stânga "dorește să implementeze planul lui Soros și să stabilească migranții în Ungaria (...) și în același timp este gata să ducă o campanie de ură împotriva ungurilor".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente