Orașul cu cel mai bun transport public din lume

Orașul cu cel mai bun transport public din lume

Transportul în comun este utilizat zilnic de milioane de oameni, în condițiile în care distanțele parcurse zilnic sunt tot mai mari, iar timpul necesar tot mai scurt. Dacă în unele țări, utilizarea rnasportului în comun este un coșmar, altele sunt campioane la condițiile oferite.

Transportul în comun în Germania FOTO Shutteerstock

Dacă ar fi să se facă un top al orașelor cu el mai bun transport public, se pare că cel din Berlin ar fi cel mai bun din lume. Sistemul de transport al capitalei Germaniei a obținut recunoașterea internațională ca fiind cel mai bun din lume.

Pandemia peste care am trecut a determinat întreaga lume să-și redreseze politicile de transport. Astfel că odată ce am revenit la viața normală, transportul public a revenit în fruntea agendei mai multor țări. Anul 2022 a fost anul în care Germania a avut mare succes cu biletele la transport de 9 euro, program folosit pe lunile de vacanță. Această politică de vară care a făcut să pară că republica federală deschide calea pentru viitorul transport public, scrie Ziarul românesc .

Transportul comun din Berlin, cel mai bun

Dar întârzierea și dezorganizarea lansării abonamentelor de 49 de euro au pătat această reputație. Cu toate acestea, o parte a transportului în comun din Germania pare să fi trecut peste această barieră și a rămas cu o reputație intactă. Este vorba despre rețeaua de transport de 155,4 kilometri a Berlinului. Acest lucru este confirmat de TimeOut, care a chestionat 20.000 de locuitori ai orașului în 50 de locuri internaționale, înainte de a trage concluziile.

Respondenții au fost întrebați simplu: „Este ușor să te deplasezi prin orașul tău cu transportul public?” În orașele care au ajuns în top 19, patru din cinci respondenți au răspuns pozitiv în ceea ce privește rețeaua de transport local.

Publicația americană a lăudat eficiența rețelei din Berlin, ușurința în navigare și faptul că trenurile, tramvaiele și autobuzele sunt disponibile aproape non-stop. În Berlin, trenurile S- și U-Bahn sunt închise doar între orele 1:00 și 4:00 în timpul săptămânii.

Angajații BVG, sceptici cu privire la succesul lor

Creditul se datorează, cu siguranță, BVG pentru conducerea trenurilor, tramvaielor și autobuzelor S- și U-Bahn ale Capitalei. Dar angajații soceității locale de transport public sunt în continuare convinși că există loc pentru îmbunătățiri.

Topul celor mai bune rețele de transport public din lume

Potrivit clasamentului TimeOut , acestea sunt primele zece cele mai bune orașe pentru transportul public din lume:

Berlin

Praga

Tokyo

Copenhaga

Stockholm

Singapore

Hong Kong

Taipei

Shanghai

Amsterdam

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA