Orașul New York, zguduit de un cutremur de 4,8 grade/Este cel mai puternic seism din ultimii 40 de ani în această zonă, unde cutremurele sunt rare

Orașul New York, zguduit de un cutremur de 4,8 grade/Este cel mai puternic seism din ultimii 40 de ani în această zonă, unde cutremurele sunt rare

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 s-a produs vineri în apropiere de orașul New York, a anunțat Institutul geologic american (USGS), eveniment ce a luat prin surprindere locuitorii dintr-o zonă care rareori se confruntă cu o activitate seismică notabilă.

New YorkFoto: Lost Horizon Images / ImageSource / Profimedia

Cutremurul a fost unul de suprafață, având loc la o adâncime de numai 4,7 kilometri. Potrivit USGS , epicentrul acestuia a fost în apropiere de Whitehouse Station, în statul New Jersey.

Cutremurul a fost resimțit în întreaga regiune (coasta de est a SUA), inclusiv în New York City, New Jersey, nordul statului Pennsylvania și vestul statului Connecticut, potrivit jurnaliștilor de la Reuters și mesajelor difuzate pe rețelele sociale.

Iniţial, USGS a anunțat o magnitudine a seismului de 4,8, pe care a revizuit-o la 4,7, apoi a ridicat-o din nou la 4,8. La fel, adâncimea iniţială indicată a fost de 1 kilometru, apoi a fost revizuită la 4,7 kilometri.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din New York a declarat că nu au fost raportate pagube până acum.

Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) a transmis că, din cauza seismului, companiile aeriene ar trebui să se aștepte la întârzieri de 30-45 de minute la zborurile către aeroporturile din zona New York.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat