Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Orban: Bruxellesul trebuie 'oprit' și controlul guvernamental păstrat 'în mâinile forțelor naționale'

Bruxellesul trebuie 'oprit' și controlul guvernamental trebuie păstrat 'în mâinile forțelor naționale', a declarat miercuri premierul Viktor Orban în cadrul unei ceremonii organizate la Budapesta care marchează revoluția anti-habsburgică de la 1848, relatează MTI.

Statele europene se află în 'stare de revoltă și suflul (revoluției) de la 1848 este din nou pe continent', a declarat Viktor Orban în fața Muzeului Național din capitala ungară.

În ultimii ani, statele europene s-au revoltat încă o dată împotriva 'alianței ipocrite a birocraților de la Bruxelles, a mass-mediei internaționale liberale și a capitalului mondial insațiabil', a mai spus Orban. Primii s-au răzvrătit britanicii, urmați de americani, iar în acest an le vor urma alții — a adăugat el.

Șeful executivului ungar a subliniat nevoia ca Bruxellesul să-și dea jos 'masca ipocriziei' și să aleagă un discurs corect și o discuție deschisă în viitor.

Totodată, el a subliniat că reinstalarea migranților ilegali trebuie împiedicată, iar dreptul de a reglementa impozitele, salariile și prețurile la utilități trebuie să țină de competența națională.

Viktor Orban s-a referit la ziua de 15 martie ca fiind o 'dovadă incontestabilă' a trecutului, prezentului și viitorului națiunii ungare. 'Noi, cei care trăim în Bazinul Carpatic, în zona tampon a culturilor, imperiilor și civilizațiilor, putem fi mândri de cel mai mare triumf al tuturor timpurilor, câștigând toate războaiele pentru supraviețuirea patriei și a națiunii noastre', a spus el.

El a afirmat că 1848 a devenit o 'busolă morală' pentru națiunea ungară, una care arată cine este 'loial, patriot, dedicat și curajos' pe de o parte și care, pe de altă parte, expune 'meschinăria, perfidia și eforturile de a ucide vise și de a distruge națiunea'.

Drapelul național ungar a fost arborat în fața parlamentului miercuri dimineața pentru a marca începutul ceremoniei de comemorare a revoluției anti-habsurgice, declanșate la 15 martie 1848. La eveniment au mai participat președintele ungar Janos Ader, președintele parlamentului Laszlo Kover, reprezentanți ai organizațiilor de stat, diplomați și alte câteva sute de persoane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! ȘOC în PSD? Dăncilă a fost la Bruxelles în calitate de candidat la postul de comisar european? Amănunte …

2 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

3 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

4 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

5 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video