Orban: Bruxellesul trebuie 'oprit' și controlul guvernamental păstrat 'în mâinile forțelor naționale'

Orban: Bruxellesul trebuie 'oprit' și controlul guvernamental păstrat 'în mâinile forțelor naționale'

Bruxellesul trebuie 'oprit' și controlul guvernamental trebuie păstrat 'în mâinile forțelor naționale', a declarat miercuri premierul Viktor Orban în cadrul unei ceremonii organizate la Budapesta care marchează revoluția anti-habsburgică de la 1848, relatează MTI.

Statele europene se află în 'stare de revoltă și suflul (revoluției) de la 1848 este din nou pe continent', a declarat Viktor Orban în fața Muzeului Național din capitala ungară.

În ultimii ani, statele europene s-au revoltat încă o dată împotriva 'alianței ipocrite a birocraților de la Bruxelles, a mass-mediei internaționale liberale și a capitalului mondial insațiabil', a mai spus Orban. Primii s-au răzvrătit britanicii, urmați de americani, iar în acest an le vor urma alții — a adăugat el.

Șeful executivului ungar a subliniat nevoia ca Bruxellesul să-și dea jos 'masca ipocriziei' și să aleagă un discurs corect și o discuție deschisă în viitor.

Totodată, el a subliniat că reinstalarea migranților ilegali trebuie împiedicată, iar dreptul de a reglementa impozitele, salariile și prețurile la utilități trebuie să țină de competența națională.

Viktor Orban s-a referit la ziua de 15 martie ca fiind o 'dovadă incontestabilă' a trecutului, prezentului și viitorului națiunii ungare. 'Noi, cei care trăim în Bazinul Carpatic, în zona tampon a culturilor, imperiilor și civilizațiilor, putem fi mândri de cel mai mare triumf al tuturor timpurilor, câștigând toate războaiele pentru supraviețuirea patriei și a națiunii noastre', a spus el.

El a afirmat că 1848 a devenit o 'busolă morală' pentru națiunea ungară, una care arată cine este 'loial, patriot, dedicat și curajos' pe de o parte și care, pe de altă parte, expune 'meschinăria, perfidia și eforturile de a ucide vise și de a distruge națiunea'.

Drapelul național ungar a fost arborat în fața parlamentului miercuri dimineața pentru a marca începutul ceremoniei de comemorare a revoluției anti-habsurgice, declanșate la 15 martie 1848. La eveniment au mai participat președintele ungar Janos Ader, președintele parlamentului Laszlo Kover, reprezentanți ai organizațiilor de stat, diplomați și alte câteva sute de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina