Orban, despre acordul iniţial MAI-Patriarhie: Numai cine nu munceşte nu greşeşte

Orban, despre acordul iniţial MAI-Patriarhie: Numai cine nu munceşte nu greşeşte

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că nu cunoştea "în detaliu" acordul iniţial dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Patriarhie, modificat în urma intervenţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Referitor la schimbarea ulterioară a prevederilor acordului, Orban a spus că "important este să fii atent, să ai reacţie imediată, să ai capacitatea să schimbi decizia rapid", afirmând că "numai cine nu munceşte nu greşeşte".

"A existat o discuţie legată de condiţiile de sărbătorire a sfintelor sărbători de Paşti. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat un acord, o înţelegere, cu Preafericitul patriarh. Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu o cunoşteam chiar în detaliu. Am urmărit cu mare atenţie reacţiile, îngrijorările, punctele de vedere, poziţiile. Intervenţia preşedintelui României a fost clară şi fermă. Ulterior acestei intervenţii şi discuţiilor pe care le-am purtat, acest acord a fost modificat şi la ora actuală acordul este conform tuturor ordonanţelor şi tuturor recomandărilor emise de specialiştii epidemiologi şi riscurile de transmitere a virusului sunt aproape inexistente", a spus Orban la Digi 24.

Premierul a subliniat că autorităţile au fost constante în transmiterea mesajelor, susţinând permanent că nu s-a atins vârful epidemiei, că există risc de infectare şi că fiecare cetăţean trebuie să respecte măsurile dispuse, să aibă un comportament corect şi responsabil şi să evite pe cât este posibil orice interacţiune care nu este necesară.

Ludovic Orban a precizat că de Paşti va sta acasă în familie şi le-a recomandat românilor să procedeze la fel şi să evite "orice deplasare, orice contact şi orice apropiere fizică".

El le-a transmis celor care vor să primească lumină să-i aştepte pe reprezentanţii desemnaţi ai parohiilor, menţionând că personal nu a vorbit cu preotul din parohia sa pentru a primi lumină, deoarece nu a avut timp, fiind "ocupat de dimineaţa până noaptea". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei