Orban: Guvernul nu va putea fi învestit decât cu voturile PSD; cred că se va ajunge la anticipate

Orban: Guvernul nu va putea fi învestit decât cu voturile PSD; cred că se va ajunge la anticipate

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri seara, că există şi posibilitatea ca guvernul să fie învestit, dar numai cu voturile PSD, ceea ce ar fi "ridicol", el susţinând că se va ajunge la anticipate.

"Există şi posibilitatea să fie învestit guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (...) Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?", a spus Orban la TVR1.

Acesta a susţinut că în vizita de vineri de la Craiova a fost în calitate de "fost, actual şi viitor premier".

Ludovic Orban a explicat şi motivul desemnării sale de către preşedinte.

"Suntem partidul cel mai puternic, partidul care a câştigat alegerile europarlamentare, partidul al cărui candidat, Klaus Iohannis, a câştigat la o diferenţă zdrobitoare, cu peste două treimi, alegerile prezidenţiale, suntem partidul care astăzi suntem cotaţi cu cel mai mare scor, de departe, următorul partid e la jumătate din scorul nostru, după aia, suntem partidul care a anunţat foarte clar obiectivul: de a da puterea din nou oamenilor, prin intermediul alegerilor anticipate (...). Că există acum o majoritate este un neadevăr. Preşedintele este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul respectiv a obţinut 50% plus unu în alegeri, altfel, este la latitudinea lui. Aici e şi litera Constituţiei, dar au existat şi decizii ale CCR privitoare la această temă", a precizat Orban.

El a avansat date posibile pentru alegerile anticipate: 14, 21 sau 28 iunie.

"Cel mai probabil în luna iunie vor fi anticipate", a susţinut Ludovic Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale