Orban, liberalilor: Niciun blat cu PSD

Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, le-a transmis sâmbătă liberalilor că nu trebuie să existe niciun blat cu PSD.

"Niciun blat cu PSD, să fie clar. Cunosc bine acest partid, știu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, să înceteze orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcții sau pentru avantaje personale sau pentru afaceri făcute cu PSD. Cine vrea să lupte alături de noi îl așteptăm, cine nu vrea să lupte o să rămână mai în spate", a spus Orban la Congresul PNL în care este ales noul președinte al liberalilor.

El a spus că nicio decizie politică importantă în PNL nu mai trebuie luată în spatele ușilor închise de la centru, ci după consultarea bazei partidului. De asemenea, Orban a pledat pentru organizarea imediată de alegeri în cazul în care sunt vacantate funcții în partid.

"Niciun stranier care să fie titularizat pe o funcție pe care PNL poate să depună candidat sau să numească în locul celor merituoși din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloși în PNL, care nu au avut norocul să fie sprijiniți (...). Sunt în PNL și au rămas alături de noi. Să dea Dumnezeu să putem să-i scoatem la suprafață", a mai spus liberalul.

El a ținut să dea garanții că niciun "Agamiță Dandanache" nu fi trimis de la centru să candideze într-o filială.

"Niciun membru care își exprimă opinia în PNL nu va mai avea de suferit de pe urma exprimării opiniei în partid. Nu mai avem voie să tolerăm delictul de opinie în partid", a mai afirmat Orban.

Liberalul a anunțat că niciun om nu va mai fi promovat într-o funcție publică de către conducerea partidului fără merit.

"Nicio gașcă, nicio loterie, nicio cooperativă care să poată să-l paraziteze pe lider și care ușor, ușor să confiște decizia în partid și să decidă cine muncește în partid și cine beneficiază de pe urma muncii în PNL", a arătat Orban.

El le-a transmis liberalilor și că politica înseamnă morală.

"Trebuie să reapropiem politica de morală, trebuie să spunem adevărul, doar adevărul. Trebuie să nu-i mai mințim pe semenii noștri, trebuie să respectăm tot ce înseamnă precept moral, trebuie să ne ținem de cuvânt, să ne respectăm și să ne iubim aproapele. Atunci când ne angajăm să facem ceva să nu avem somn până nu ne îndeplinim obligațiile față de oamenii care ne transferă încrederea prin vot. Morala este fundamentală în politică. Noi suntem PNL, nu suntem orice oaste de strânsură care s-a adunat în jurul vreunui lider carismatic, în jurul unei idei, care să pună mâna pe România. (...) Noi nu putem să facem politică precum fac oamenii politici din celelalte partide, noi avem o ștachetă la care suntem obligați să ne ridicăm în acțiunea noastră politică", a punctat Ludovic Orban.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi