Orban: Până nu există şanse serioase pentru demersul demiterii preşedintelui, nu mă hazardez să mă asociez

Orban: Până nu există şanse serioase pentru demersul demiterii preşedintelui, nu mă hazardez să mă asociez

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu se "hazardează" să se asocieze demersului AUR de demitere a preşedintelui Klaus Iohannis şi a afirmat că această formaţiune "încearcă să adune capital politic".

"Pentru iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui României este nevoie de o treime dintre parlamentari. La ora actuală nu există această treime din Parlamentul României. În plus, nu sunt de acord ca un demers atât de serios cum este demiterea preşedintelui să fie practic apanajul unei singure formaţiuni politice care încearcă să adune capital politic din acest demers fără să se gândească dacă acest demers are şanse cu adevărat. Eu sunt omul care, până nu există nişte şanse serioase pentru un demers atât de important cum este demiterea preşedintelui, nu mă hazardez", a afirmat Orban, la Parlament.

El a spus, însă, că în cazul în care se va ajunge la referendumul de demitere a preşedintelui, va susţine campania în acest sens.

"Sigur că, la ora actuală, consider că Iohannis face un rău imens României şi am spus şi dacă se va ajunge la referendumul de demitere eu, în mod evident, voi susţine demiterea lui Iohannis, dar aceasta nu însemnă că pot să mă asociez demersului unui partid care, practic, nu are nicio şansă să se materializeze în Parlament şi care demers este făcut mai degrabă în dorinţa de a aduna voturi de la cei care sunt nemulţumiţi de Iohannis, decât din dorinţa de a ajunge efectiv la atingerea obiectivului", a mai spus Orban.

Întrebat în legătură cu faptul că un parlamentar liberal a semnat demersul de demitere a şefului statului şi poate fi exclus din PNL, Orban a spus: "Este dreptul oricărui parlamentar să acţioneze în conformitate cu propria lui conştiinţă".

"Păi şi eu sunt ameninţat cu excluderea din partid pentru că eu vreau binele PNL, pentru că vreau binele României, pentru că îmi doresc o soluţie de bun simţ, decentă cum ar fi refacerea coaliţiei şi a angajamentului electoral", a adăugat Ludovic Orban.

Luni, copreşedintele AUR George Simion a anunţat iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis . Potrivit presei, deputatul PNL Dumitru Flucuş ar fi semnat propunerea AUR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei