Orban: Prin moţiunea de cenzură PSD vrea să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral

Orban: Prin moţiunea de cenzură PSD vrea să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că PSD a depus moţiunea de cenzură doar pentru a "pune mâna pe putere" ca să controleze procesul electoral, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică.

"Prin această moţiune de cenzură este clar că PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu-i interesează vreun plan de guvernare. Dacă au ceva spus, să se prezinte în alegeri, să-şi prezinte un program de guvernare, să câştige încrederea românilor, dacă sunt în stare. Depunând moţiunea asta de cenzură, arată foarte clar că pe ei nu-i interesează ca România să revină economic, nu-i interesează să existe un guvern care să pregătească absorbţia fondurilor europene, care să finalizeze absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul actual, să adopte Planul de Rezilienţă şi Recuperare ca să putem accesa fondurile din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare, să pregătim acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru bugetul 2021-2027 şi aşa mai departe", a afirmat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit acestuia, sunt extrem de multe provocări cărora trebuie să le facă faţă Guvernul, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că, în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale privind legalitatea moţiunii, PNL nu stă "cu mâinile în sân", ci a declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, cu argumentul că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”