„Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”/Ex-șefa Consiliului Elevilor, Antonia Pup, cu 10 la Bac, refuză mita electorală de 3.000 lei oferită de Guvern

„Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”/Ex-șefa Consiliului Elevilor, Antonia Pup, cu 10 la Bac, refuză mita electorală de 3.000 lei oferită de Guvern

Fosta șefă a Consiliului Elevilor, Antonia Pup, care a luat zece la bacalaureat, a anunțat pe Facebook că refuză prima de 3.000 de lei oferită de Guvern tuturor elevilor care au reușit această performanță.
 
„Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei. Nici dacă m-ar da afară banii din casă nu aș putea accepta "momeala" de 3.000 de lei de la Guvernul României oferită tuturor elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an școlar. Hotărâre de Guvern aprobată chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale, ce coincidență! În aceeași săptămână în care președintele României a spus ca nu e o problemă că elevii nu vor primi măști, în aceeași săptămână în care profesorii au fost mințiți cu privire la creșterile salariale, în aceeași săptămână în care elevii au fost anunțați de un reprezentant de la nivel guvernamental că dispozitivele electronice nu vor ajunge înainte de începerea școlii, pentru că achiziția pe care noi am solicitat-o încă din martie este tergiversată.

"Da, dar e dreptul tău". Nu, nu e dreptul meu. În Statutul Elevului nu apare un astfel de drept, dreptul a de a accepta să fii tranzacționat de un Guvern care a călcat în picioare principii fundamentale ale Școlii, precum egalitatea de șanse și calitatea”, a scris Pup pe Facebook. 
 
Ea a mai scris că astfel se alătură mișcării de revoltă a elevilor „care nu tac”. 


 
Antonia Pup a fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Timiș și a ocupat și funcția de președinte al Consiliului Național al Elevilor.
 
Ea va începe din 2020 să studieze istorie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 
 
Elevii care au luat 10 pe linie la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională vor primi stimulente financiare. Măsura a fost luată printr-o hotărâre de Guvern. 
892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de aceste stimulente financiare, arată un comunicat al Guvernului.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu 10 pe linie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

3 București, duminică seara...

4 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor