Orban trăiește! :) "Dăncilă face o demonstraţie de sfidare şi tupeu; dacă era premierul adevărat, le demitea pe Dan şi Cliseru"

Orban trăiește! :) "Dăncilă face o demonstraţie de sfidare şi tupeu; dacă era premierul adevărat, le demitea pe Dan şi Cliseru"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, subliniind că aceasta face o demonstraţie de ''sfidare şi tupeu'' şi că ar fi trebuit să le demită pe Carmen Dan din funcţia de ministru de Interne şi pe Speranţa Clişeru din cea de prefect al Capitalei.

"Declaraţiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea lor în încercarea de muşamalizare a responsabililor care la ordinele lor au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor paşnici de la mitingul din 10 august. Astăzi, a venit şi rândul Vioricăi Dăncilă să facă aceeaşi demonstraţie de sfidare şi tupeu cu care ne-au obişnuit atunci când vine vorba să-şi asume responsabilitatea pentru gazarea a zeci de mii de oameni nevinovaţi şi vătămarea a sute de persoane paşnice. Hoţul strigă hoţii şi liderii PSD acuză opoziţia şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, de incitare la violenţă când în realitate ei sunt cei care au provocat violenţele din Piaţa Victoriei şi au dat ordin pentru dispersarea manifestaţiei. Nu mai putem continua cu această guvernare care în permanenţă ne prezintă o realitate paralelă. (...) Dacă Viorica Dăncilă era premierul adevărat al României, trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, şi pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei. În acelaşi timp, în loc să se răfuiască cu opoziţia, Viorica Dăncilă trebuia deja să ceară Corpului de control al prim-ministrului să ancheteze modul în care s-a intervenit în Piaţa Victoriei în data de 10 august. Nefăcând nimic din toate acestea, Viorica Dăncilă dovedeşte că nu este premierul românilor ci premierul lui Liviu Dragnea care execută docil ordinele acestuia", afirmă Orban, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

El afirmă că "nu există nicio spirală a conflictului întreţinută de opoziţie prin PNL sau de către preşedintele Klaus Iohannis".

"Există doar o spirală a minciunilor şi a abuzurilor în care se afundă tot mai mult Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi toţi cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor şi rănirea oamenilor care participau la un miting anti-PSD", adaugă preşedintele PNL.

Orban îl avertizează pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că este la o zi de comiterea unui abuz în serviciu prin neconvocarea sesiunii extraordinare a Camerei şi anunţă că liberalii vor relua solicitarea de audiere în Comisia de apărare a ministrului de Interne, Carmen Dan, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, şi a şefilor forţelor de ordine pe tema intervenţiei de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

"Partidul Naţional Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru aflarea adevărului dar solicitarea PNL a fost blocată de Liviu Dragnea. Îl avertizez pe Preşedintele Camerei Deputaţilor că este la o zi de comiterea unui abuz în serviciu prin refuzul de convocare a sesiunii extraordinare, solicitată regulamentar pentru perioada 20-24 august de către o treime dintre deputaţi. În acelaşi timp, vom relua solicitarea de audiere a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, împreună cu prefectul Capitalei şi şefii forţelor de ordine care au intervenit brutal în Piaţa Victoriei, în cadrul Comisiei de apărare şi ordine publică din Camera Deputaţilor. Partidul Naţional Liberal luptă până la capăt pentru aflarea adevărului şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi. PSD şi acoliţii săi nu mai au nicio legitimitate să conducă România şi trebuie înlăturaţi cât mai curând de la guvernare pe căi legale", subliniază preşedintele PNL. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…