Organizarea și managementul timpului pentru o viață sănătoasă

Organizarea și managementul timpului pentru o viață sănătoasă

Auzim constant despre ordine, organizare și managementul timpului în mediul profesional, însă rar ne este amintită importanța acestora în viața personală. Așa cum aplicarea acestora în viața profesională are beneficii, putem folosi aceste lecții și în viața personală.

Ordine FOTO: Shutterstock

Un stil de viață organizat aduce multiple beneficii. Pornind de la simplul fapt că pentru a-ți organiza spațiul înconjurător trebuie să-ți organizezi gândurile și timpul iar asta este un ajutor câștig.

Organizarea spațiului în care îți duci existența contribuie la o minte mai organizată, idei mai clare, precum și creșterea calității vieții și a felului în care interacționăm cu gândurile noastre.

Specialiștii recomandă renunțarea la lucrurile vechi și nefolositoare, la hainele pe care nu le mai purtăm, aparate și decorațiuni pe care nu le folosim și care nu mai au o utilitate sau încarcă spațiul inutil acasă, în mașină sau la serviciu.

Este importantă sortarea și ordonarea lucrurilor, înlăturarea dezordinii și a obiectelor care nu își au rostul. Lucrurile trebuie sortate în funcție de utilitate iar din cele fără utilitate practică să păstrăm doar acele lucruri cu însemnătate sufletească.

Pe lângă curățenia în mediul fizic este recomandat același lucru și în mediul digital, sortează și șterge fotografiile, fișierele, email-urile vechi, care nu mai au utilitate și nu au o valoare emoțională pozitivă.

Menținerea ordinii necesită disciplină și consecvență, care odată dobândire și practicate constant contribuie la fortitudinea psihică și la un stil de viață mai eficient în plan social și profesional.

Un studiul al cercetătorilor de la Universitatea Princeton a descoperit că aglomerarea de obiecte și dezordinea îngreunează capacitatea de concentrare. Aceștia au descoperit că apare o copleșire a cortexului vizual iar asta face imposibilă concentrarea și ducerea eficientă la îndeplinire a proiectelor, scrie Verywellmind.com.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat