Organizaţii de pensionari: Majorarea pensiilor speciale îi umileşte pe cei care au pensii bazate pe contributivitate

Organizaţii de pensionari: Majorarea pensiilor speciale îi umileşte pe cei care au pensii bazate pe contributivitate

Majorarea cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile bazate pe contributivitate au fost majorate doar cu 10%, este imorală şi creează un sentiment de umilire pensionarilor care încasează pensii bazate pe contributivitate, potrivit unui comunicat remis marţi de trei organizaţii ale pensionarilor.

"Federaţiile naţionale reprezentative ale organizaţiilor de pensionari au luat act cu surprindere de decizia, pe care o consideră imorală, de majorare cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile de asigurări sociale de stat ale milioanelor de pensionari au fost majorate doar cu 10%. Diferenţa de creştere dintre cele două procentaje - 20% faţă de 10% creează un sentiment de umilire a pensionarilor cu pensii bazate pe contributivitate", se menţionează în comunicat.

Documentul este redactat de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România.

Cele trei organizaţii de pensionari solicită prim-ministrului să explice public de ce a fost creată această discriminare între cele două categorii de beneficiari de pensii.

Totodată, cele trei organizaţii cer şefului Guvernului să adopte măsuri pentru îndreptarea acestei situaţii, se precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”