Organul oficial al propagandei plasează vizita lui Dorneanu în Rusia printre cele mai importante evenimente bilaterale din acest an

Organul oficial al propagandei plasează vizita lui Dorneanu în Rusia printre cele mai importante evenimente bilaterale din acest an

Organul oficial al propagandei plasează vizita lui Dorneanu în Rusia printre cele mai importante evenimente bilaterale din acest an. Site-ul Sputnik, oficiosul de propagandă al Kremlinului, plasează vizita președintelui Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, în Rusia printre cele mai importante evenimente bilaterale din acest an.

„Relațiile dintre România și Rusia în anul 2018, în linii generale, au fost marcate de o multitudine de evenimente pozitive, care au contribuit la apropierea dintre cele două țări, în ciuda unor mici conflicte pe linie diplomatică. Deși a lipsit un dialog la cel mai înalt nivel, au existat mai multe contacte în domeniul academic, cultural și economic între români și ruși“, scrie Sputnik, prezentând o cronologie a celor mai importante evenimente în plan bilateral.

Oficiosul Kremlinului amintește că, în luna mai, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a efectuat o vizită în Rusia, unde a participat la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg și acuză „o parte a presei românești“ a încercat să provoace un scandal public cu această ocazie.

De fapt, MAE român i-a recomandat atunci lui Valer Dorneanu să nu facă acea vizită, însă președintele Curții Constituționale a spus că din discuția cu Teodor Meleșcanu nu a înțeles acest lucru. Citește aici cum s-a justificat Dorneanu.

În materialul publicat de Sputnik este menționată și vizita lui Adrian Năstase, împreună cu o delegație de experți români, la Moscova unde a participat la conferința „Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse“, organizată în comun la Moscova de Fundația Europeană Nicolae Titulescu și Fondul rusesc Gorchakov. Năstase a avut și câteva întâlniri cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe ai Rusiei, inclusiv cu adjunctul lui Serghei Lavrov, Alexander Grușko.

Organul de propagandă al Rusiei nu uită să amintească și semnarea unui memorandum de cooperare între Academia de Studii Diplomatice a MAE de la Moscova și Centrul pentru Politica Externă și Studii de Securitate din România.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”