Originile si obiceiurile"Festivalului Primăverii", cel mai important eveniment din calendarul chinezesc.

Originile si obiceiurile"Festivalului Primăverii", cel mai important eveniment din calendarul chinezesc.

Iată care sunt originile si obiceiurile legate de "FestivalulPrimăverii", cel mai important eveniment din calendarul chinezesc și sărbătorit in a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă.

Festivități de Anul Nou Chinezesc, în orașul istoric Fenghuang Phoenix, Foto credit Yang Xinxing

Anul Nou chinezesc a fost inițial un festival agricol

Este o sărbătoare esențială în Regatul Mijlociu. Anul Nou chinezesc este sărbătorit în fiecare an in a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă.

La fel ca și Anul Nou occidental, Anul Nou chinezesc este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul chinezesc, dacă nu chiar cel mai important. În fiecare an, data sa variază în calendarul gregorian. Cu toate acestea, Anul Nou Lunar este sărbătorit întotdeauna între 21 ianuarie și 20 februarie, la a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă.

Cunoscut și sub numele de "Festivalul Primăverii", Anul Nou chinezesc a fost inițial un festival agricol, care le permitea țăranilor să observe ritmul anotimpurilor și să vadă astfel sosirea mult așteptatei primăveri.

Originile Anului Nou Lunar se referă, de asemenea, la Nian, un monstru care, potrivit legendei, ataca și devora sătenii în ajunul Anului Nou. Se crede că, într-o noapte, Nian a fost speriat de culoarea roșie. De atunci, chinezii și-au făcut un obicei din a-și decora casele cu benzi de hârtie roșie atârnate la uși și ferestre. De asemenea, aceștia aprind torțe și lansează petarde pentru a-l speria pe Nian.

"Niangao", prăjitura din orez lipicios specifică "Festivalului Primăverii"

În China, există multe sărbători în jurul acestui festival. Acestea încep în ajunul Anului Nou. În această zi, chinezii se adună cu familiile lor și gătesc mâncăruri tradiționale, cu ingrediente care au semnificații speciale. De exemplu, există întotdeauna pește, pentru "abundență", dar și ravioli, care simbolizează reuniunea familiei și fericirea, sau tăiței, care se referă la longevitate. De asemenea, se obișnuiește să se mănânce prăjituri din orez lipicios sau "Niangao", un semn de prosperitate pentru anul care vine.

Tradițiile continuă după cină, când copiii mai mici își prezintă dorințele familiei. La rândul lor, adulții le oferă "hong-bao". Acestea sunt plicuri roșii care conțin puțini bani. La miezul nopții, au loc celebrele și inevitabilele petarde.

Sfârșitul sărbătorilor Anului Nou Lunar este marcat de celebrul Festival al Lanternelor, în timpul căruia are loc impresionantul Dans al Dragonului.

Fiecare an nou din calendarul chinezesc este reprezentat de un animal și de elementul său. În total, există 12 animale, făcând referire la ciclul de 12 ani din astrologia chineză. În 2023, Anul Nou Lunar începe pe 22 ianuarie, pentru 15 zile, iar Tigrul de Apă face loc Iepurelui de Apă!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!