Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciar după ce a ispăşit 4 ani şi 6 luni din condamnarea de 12 ani şi 7 luni. Parchetul a fost de acord cu lăsarea în libertate

Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciar după ce a ispăşit 4 ani şi 6 luni din condamnarea de 12 ani şi 7 luni. Parchetul a fost de acord cu lăsarea în libertate

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după  decizia în primă instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu , pe care parchetul nu contestat-o. La trei zile după prima hotărâre, luni, Tender a fost pus în libertate. De altfel, procurorul de şedinţă a fost de acord, chiar în timpul procesului, cu cererea omului de afaceri, a declarat avocatul lui Ovidiu Tender pentru G4Media.ro .

„Procurorul de şedinţă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a pus concluzii de admitere a cererii de liberare condiţionată, fără să explice motivele”, a explicat avocatul.

Printre argumentele invocate în apărarea lui Ovidiu Tender au fost vârsta de peste 60 de ani şi comportamentul exemplar în spatele gratiilor.

Context:

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Tender a mai stat aproape şase luni, în arest preventiv, în anul 2006, în acelaşi dosar.

Infracţiunile de care au fost găsiţi vinovaţi Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt înşelăciune şi spălare de bani. Tribunalul Bucureşti îi condamnase pe cei doi la închisoare în decembrie 2014. Decizia a fost, însă, contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a dat acum o decizie definitivă. Aproape 27 de ani însumează pedeapsa hotărâtă de judecători, cu cea mai mare perioadă (14 ani) dictată pentru Marian Iancu.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, adică 140 de milioane de lei noi, sumă stabilită încă din 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Marian Iancu se află deja în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „Rafo”. În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu