Pacienţi cu COVID-19 internaţi pe secţii ATI din Bucureşti şi Bacău, transferaţi la Botoşani

Pacienţi cu COVID-19 internaţi pe secţii ATI din Bucureşti şi Bacău, transferaţi la Botoşani

Doi pacienţi infectaţi cu COVID-19 internaţi pe secţii de anestezie - terapie intensivă (ATI) ale unor spitale din Bucureşti şi Bacău au fost transferaţi în ultimele două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, ca urmare a suprasolicitării secţiilor respective, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, un pacient de la Bucureşti a ajuns la ATI în cursul după-amiezii de luni cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, după ce cu o zi mai devreme a fost transferat pacientul de la Bacău.

"În Bucureşti şi în aproape toată ţara ATI-urile sunt depăşite. Noi suntem una din secţiile care încă ne permitem să mai primim pacienţi. Ne aşteptăm să mai aducem şi alte cazuri, pentru că noi suntem în zonă verde şi cei mai mulţi sunt în zonă roşie", a afirmat Adăscăliţei.

În acest moment, la Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" sunt disponibile zece locuri pentru pacienţii cu SARS-CoV-2, însă numărul de paturi va creşte, ca urmare a faptului că pacienţii non-COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă vor fi transferaţi la Spitalul Municipal din Dorohoi. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

3 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului