Pakistanul evacuează satele de frontieră în contextul creşterii tensiunilor cu India

Pakistanul evacuează satele de frontieră în contextul creşterii tensiunilor cu India

Autorităţile pakistaneze au început joi evacuarea satelor de frontieră din regiunea disputată Kashmir, în contextul creşterii tensiunilor cu India, transmite dpa.

Câteva sute de familii au fost mutate în locuri mai sigure după un schimb puternic de focuri de armă şi de artilerie în cursul nopţii între forţe indiene şi pakistaneze, a anunţat ministrul informaţiilor din Kashmirul pakistanez, Mushtaq Minhas.

'Întreaga regiune a fost pusă în grad ridicat de alertă. Ne temem că mai multe zone vor trebui evacuate dacă nu va începe detensionarea', a adăugat Minhas.

Spaţiul aerian pakistanez a rămas închis joi şi zborurile comerciale au fost suspendate de pe toate aeroporturile pentru a doua zi consecutiv, obligând mii de călători să-şi amâne planurile.


Foto: (c) JAIPAL SINGH / EPA


Un serviciu feroviar spre India a fost de asemenea anulat joi, lăsând mii de cetăţeni indieni blocaţi în oraşul Lahore, în estul Pakistanului.

Avioane de luptă pakistaneze şi indiene au pătruns în spaţiul aerian al celeilalte ţări miercuri, pentru a doua zi consecutiv, alimentând temerile legate de o nouă escaladare a tensiunilor între cele două puteri nucleare vecine.

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a cerut Indiei să se angajeze în discuţii pentru detensionarea tensiunilor după ce forţele aeriene pakistaneze au declarat că au doborât două avioane de luptă indiene şi l-au capturat pe unul din piloţi.

Marţi, avioane militare indiene au intrat în spaţiul aerian pakistanez la primele ore ale zilei şi au bombardat o presupusă tabără teroristă în nordul ţării.

Guvernul de la New Delhi a anunţat că loviturile au ucis în jur de 350 de militanţi, în timp ce Islamabadul a afirmat că avioanele au tras asupra unei zone muntoase, fără a face victime. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...