Paleologu se gândește să pună bazele unui nou partid de dreapta

Paleologu se gândește să pună bazele unui nou partid de dreapta

Deputatul independent Theodor Paleologu ia în calcul posibilitatea de a pune bazele unei noi formațiuni de dreapta, un "partid-școală".

"Foarte mulți sunt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală și conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil față de cei care m-au votat, care au strâns semnături, au dat flyere și au combătut pentru candidatura mea. Sunt oameni care au dat din banii și timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat și acum sunt dezamăgiți. Nu-i pot lăsa așa. Pe de-altă parte, nu am aspirații de șef de partid și voi dedica foarte mult timp școlii de la Casa Paleologu, o cauză cel puțin la fel de importantă în opinia mea", scrie Paleologu pe pagina sa de Facebook .

El precizează că, în cazul în care va pune bazele unui nou partid, ar fi vorba, mai degrabă, de "un partid-școală", care să formeze din timp spiritul civic și militant al simpatizanților.

"Dacă totuși voi urma îndemnul acestor susținători și simpatizanți, o voi face cu totul altfel decât s-a procedat până acum la crearea de noi partide. Așa cum spunea un susținător fervent, ar trebui să fie un partid-școală, adică o organizație care să formeze spiritul civic și militant al membrilor și simpatizanților din timp, cu câțiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmând a mă concentra pe educarea cadrelor. Aș fi mai degrabă mentor decât președinte. Postarea mea e o invitație la un schimb de idei, nu un angajament", mai spune Paleologu.

El a candidat independent pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare care au avut loc duminică, însă nu a reușit să obțină numărul de voturi necesare pentru intrarea în forul legislativ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”