Palestinienii au eşuat în tentativa de a convinge Liga Arabă să condamne acordul EAU-Israel

Palestinienii au eşuat în tentativa de a convinge Liga Arabă să condamne acordul EAU-Israel

Palestinienii au eşuat miercuri în tentativa de a determina statele arabe să condamne acordul de normalizare a relaţiilor între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Israel care a fost anunţat luna trecută, relatează dpa.

Palestinienii au încercat să obţină condamnarea acordului intermediat de SUA în cadrul unei videoconferinţe a miniştrilor de externe ai statelor Ligii Arabe de miercuri, a declarat un diplomat palestinian.

O solicitare palestiniană de a plasa chestiunea pe agendă sau de a organiza o reuniune de urgenţă a Ligii Arabe asupra acordului Israel-EAU a fost de asemenea blocată, a spus diplomatul sub protecţia anonimatului.

Pe 13 august, Israel şi EAU au anunţat un acord pentru stabilirea de relaţii diplomatice în schimbul suspendării de către Tel Aviv a planului controversat de a anexa părţi ale Cisiordaniei.

Israel şi EAU urmează să semneze acordul la Casa Albă săptămâna viitoare.

În cadrul discursului susţin miercuri prin videoconferinţă la Liga Arabă, ministrul palestinian de externe Riad al-Maliki a numit acordul EAU-Israel un "cutremur".

El a spus că o ţară pe care nu a numit-o a blocat cererea palestiniană de a organiza o reuniune ministerială pentru a discuta acordul.

Ministrul de stat pentru afaceri externe al EAU, Anwar Gargash, a declarat la aceeaşi întâlnire că acordul ţării sale cu Israelul nu va fi unul încheiat pe socoteala a ceea ce a numit "drepturile inalienabile ale palestinienilor".

Acordul face din EAU a treia ţară arabă după Egipt şi Iordania şi prima ţară din Golf care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”