"Panama Papers" pregătește noi dezvăluiri, afirmă o jurnalistă argentiniană

"Panama Papers" pregătește noi dezvăluiri, afirmă o jurnalistă argentiniană

Afacerea "Panama Papers" rămâne în centrul atenției, cu noi dezvăluiri compromițătoare despre oameni de afaceri, lideri politici sau personalități din lumea sportului, a promis sâmbătă una dintre jurnaliștii care conduc această vastă anchetă asupra unor fraude fiscale, relatează AFP.

"Continuăm să lucrăm cu numeroși ziariști din lumea întreagă și vor fi noi dezvăluiri în zilele sau lunile următoare", a declarat jurnalista argentiniană Marina Walker Guevara, director adjunct al Consorțiului Internațional al Ziariștilor de Investigație (ICIJ), care a coordonat ancheta jurnalistică.

"Știam că este vorba despre o poveste bună și că va interesa publicul larg, dar nu ne-am imaginat chiar până la acest punct", a adăugat ea într-un interviu acordat cotidianului chilian La Tercera.

În mai puțin de o săptămână, dezvăluirile din scandalul "Panama Papers", izbucnit în urma scurgerii a milioane de documente provenite de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca specializat în evaziune fiscală, au provocat căderea premierului islandez, demisia unui responsabil al UEFA și i-au pus într-o situație inconfortabilă pe prim-ministrul britanic, David Cameron, și pe președintele Argentinei, Mauricio Macri.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)

Cititi mai mult:


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro