"Panama Papers" pregătește noi dezvăluiri, afirmă o jurnalistă argentiniană

"Panama Papers" pregătește noi dezvăluiri, afirmă o jurnalistă argentiniană

Afacerea "Panama Papers" rămâne în centrul atenției, cu noi dezvăluiri compromițătoare despre oameni de afaceri, lideri politici sau personalități din lumea sportului, a promis sâmbătă una dintre jurnaliștii care conduc această vastă anchetă asupra unor fraude fiscale, relatează AFP.

"Continuăm să lucrăm cu numeroși ziariști din lumea întreagă și vor fi noi dezvăluiri în zilele sau lunile următoare", a declarat jurnalista argentiniană Marina Walker Guevara, director adjunct al Consorțiului Internațional al Ziariștilor de Investigație (ICIJ), care a coordonat ancheta jurnalistică.

"Știam că este vorba despre o poveste bună și că va interesa publicul larg, dar nu ne-am imaginat chiar până la acest punct", a adăugat ea într-un interviu acordat cotidianului chilian La Tercera.

În mai puțin de o săptămână, dezvăluirile din scandalul "Panama Papers", izbucnit în urma scurgerii a milioane de documente provenite de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca specializat în evaziune fiscală, au provocat căderea premierului islandez, demisia unui responsabil al UEFA și i-au pus într-o situație inconfortabilă pe prim-ministrul britanic, David Cameron, și pe președintele Argentinei, Mauricio Macri.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)

Cititi mai mult:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e