Pandemia de COVID-19 s-a încheiat, spune un expert virusolog german

Pandemia de COVID-19 s-a încheiat, spune un expert virusolog german

Pandemia de COVID-19 poate fi considerată încheiată şi este în prezent o boală endemică, a spus medicul virusolog german Christian Drosten într-un comentariu publicat luni în presa germană.

Pandemie. FOTO Arhivă

După această iarnă, imunitatea în rândul populaţiei va fi atât de extinsă şi rezistentă, încât virusul are puţine şanse în vară, a spus expertul german.

„Ne confruntăm cu primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă; în aprecierea mea, pandemia s-a încheiat”, a spus şeful departamentului de virusologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin.

Virusologul a menţionat că o altă mutaţie ar putea fi singura limitare, dar că nu se așteaptă la acest lucru, scrie Agerpres.

„Mă aştept ca pandemia să-şi urmeze treptat cursul”, a spus Karagiannidis într-un interviu pentru postul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Deşi mai sunt încă posibile unul sau două valuri de COVID-19, imunitatea populaţiei este solidă şi semnificativ mai puţini pacienţi COVID-19 se află la terapie intensivă, a mai spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”