Panică la 9.000 de metri altitudine: piloții unui avion, intoxicați cu fum în cabină

Panică la 9.000 de metri altitudine: piloții unui avion, intoxicați cu fum în cabină

Doi piloți British Airways, un căpitan și un copilot, au fost transportați de urgență la spital după ce au avut parte de un incident îngrijorător în timpul unui zbor spre Londra. În timp ce zburau la 9.000 de metri altitudine, au observat un miros nociv în cabină, ceea ce i-a determinat să își pună măștile de oxigen.

Cei doi piloți au cerut aterizarea de urgență de teama intoxicației cu fum

Avionul, care decolase din Newcastle, a aterizat în siguranță pe aeroportul Heathrow după ce echipajul a alertat serviciile de urgență de la sol.

Incident misterios în timpul zborului

Joi dimineață, în timpul unui zbor al companiei British Airways, a avut loc un eveniment neașteptat, căpitanul și copilotul raportând un miros puternic și neplăcut în cabina de pilotaj, ceea ce i-a determinat să folosească măști de oxigen din motive de siguranță.

Echipajul de zbor a contactat rapid serviciile de urgență de la sol, iar aeronava a efectuat o aterizare neprogramată pe Aeroportul Heathrow. La aterizare, ambulanțele și serviciile de pompieri s-au grăbit să ajungă la fața locului pentru a-i ajuta pe cei doi piloți care au fost afectați de ceea ce inițial părea a fi „inhalare de fum”. Investigațiile privind acest incident alarmant sunt acum în curs de desfășurare.

Răspunsul companiei British Airways

Un purtător de cuvânt al British Airways, citat de publicația britanică „ Daily Mail ” a declarat că avionul a aterizat în cele din urmă în condiții de siguranț, iar tot incidentul ar fi explicat printr-o problemă tehnică minoră a aeronavei, iar pasagerii au debarcat fără alte incidente.

Zborul cu indicativul BA Shuttle 13C, operat cu un aparat de zbor un Airbus A320, a aterizat la Terminalul 5 de pe Heathrow la ora 9:14, cu o întârziere de aproape două ore față de programul inițial. Acesta decolase din Newcastle la ora 7:41, cu o oră și 41 de minute mai târziu decât ora de plecare planificată.

Acest incident vine după o serie de incidente recente care au implicat mirosuri neplăcute pe zborurile British Airways, inclusiv pasageri care s-au îmbolnăvit în timpul unui zbor spre Barcelona și un zbor New York-Londra care a fost anulat din cauza unor mirosuri înțepătoare.

Sindicatul Unite și-a exprimat îngrijorarea că este posibil ca linia aeriană să minimalizeze frecvența unor astfel de incidente în industrie.

Serviciul de ambulanță din Londra a răspuns la fața locului și i-a tratat pe piloți pentru inhalare de fum înainte de a-i transporta la un spital local. British Airways a precizat că acest răspuns a fost o măsură de precauție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?