Papa Francisc şi-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria şi Slovacia

Papa Francisc şi-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria şi Slovacia

Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internaţional, organizată în Piaţa Eroilor din Budapesta, şi se va întâlni cu liderii politici ai acestei ţări centro-europene, pentru a-şi continua apoi vizita de trei zile în Slovacia, relatează EFE.

Aşa cum a anunţat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de "o călătorie spirituală", prilejuită de încheierea Congresului Euharistic Internaţional care se desfăşoară în capitala ungară.

Papa a ajuns la Budapesta la 5:45 GMT şi urmează să se întâlnească la Muzeul de Belle Arte cu preşedintele ungar, János Áder, şi cu premierul ţării, Viktor Orbán. La întrevederi va fi prezent şi secretarul destat al Vaticanului, Pietro Parolin.

După întâlnirea de jumătate de oră, papa se va reuni cu episcopii catolici şi cu reprezentanţii celorlalte Biserici şi ai comunităţilor ebraice din Ungaria.

La ora 9:30 GMT este prevăzut ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piaţa Eroilor în faţa unei mulţumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.

După liturghie şi rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroportul din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, îşi va continua vizita la Bratislava.

Este vorba de prima călătorie a papei, după operaţia sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, şi una dintre cele mai lungi ale turneului său internaţional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...