„Păpușa de fier” a lui Putin, interzisă de americani. Reacția Olgăi Skabaeeva: „Servesc Rusia și sunt bucuroasă!”

„Păpușa de fier” a lui Putin, interzisă de americani. Reacția Olgăi Skabaeeva: „Servesc Rusia și sunt bucuroasă!”

O jurnalistă, propagandistă celebră la televiziunea de stat din Rusia, se află pe noua listă de sancțiuni a SUA. Astfel, printre cei interziși de americani se numără și Olga Skabaeeva, supranumită „Păpușa de fier” a lui Putin.

Olga Skabeeva, jurnalistă la televiziunea rusă FOTO Captură video Twitter

În urma aecestui anunț, Olga Skabeeva a reacționat pe canalul ei de Telegram a declarat că adăugarea ei pe lista de sancțiuni este o încălcare directă a primului amendament al constituției SUA, scrie libertatea.ro

O onoare să devin primul jurnalist rus interzis din America. Au deschis o altă cutie a Pandorei. Sancțiunile împotriva unui reprezentant al mass-media reprezintă o încălcare directă a primului amendament al constituției SUA: unde este vorba despre libertatea de exprimare, de religie și așa mai departe. În general, de dragul luptei cu Rusia, Washingtonul calcă în picioare moștenirea părinților săi fondatori. Le dorim mult noroc în înjosirea lor de sine. Eu servesc Rusia și sunt bucuroasă că fac asta!”, a scris propagandista Kremlinului.

Vineri, 24 februarie, administraţia Biden a anunţat sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, precum şi un sprijin suplimentar pentru Ucraina, relatează News.ro, care preia CNN şi Reuters.

Departamentul de Stat a precizat că impune, de asemenea, sancţiuni pentru zeci de alţi oficiali şi entităţi ruseşti şi pentru ruşii implicaţi în furtul de cereale din Ucraina . Printre cei interziși practic de americani se numără și Olga Skabaeeva, supranumită „Păpușa de fier” a lui Putin.

1.200 membri ai Armatei ruse au restricții de viză

Washingtonul a anunţat vineri un nou set de sancţiuni contra Rusiei, ce vizează responsabili politici, companii de semiconductori, dar şi intermediari europeni acuzaţi că au contribuit la ocolirea sancţiunilor precedente impuse Moscovei după declanşarea războiului.

Aceasta este "una dintre cele mai importante acţiuni în materie de sancţiuni" de la începutul războiului, notează, tot într-un comunicat, Departamentul american al Trezoreriei.

Noul pachet de sancţiuni impus de SUA vizează, printre alte entităţi, companii şi persoane ce activează în sectoare economice precum metalurgia, mineritul, producţia de echipamente militare sau de semiconductori.

De asemenea, a fost impuse restricţii de viză pentru peste 1.200 de membri ai Armatei ruse. Sancţiunile vizează şi consilieri de rang înalt ai lui Vladmir Putin, printre care Olga Skabeeva, de la televiziunea de stat, soţia unui deputat rus deja sancţionat. Totodată, pe listă persoanelor interzise se află și Oleg Romanenko, oficialul numit pentru a supraveghea centrala nucleară ucraineană Zaporojie, confiscată de ruşi de la ucraineni în urma invaziei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...