Parașutiștii ruși refuză să se angajeze în atacuri frontale asupra ucrainenilor care apără un cap de pod în Herson

Parașutiștii ruși refuză să se angajeze în atacuri frontale asupra ucrainenilor care apără un cap de pod în Herson

Infanteriștii marini și parașutiștii ruși refuză să lanseze asalturile de tip valuri umane după ce au văzut pierderile uriașe în rândul trupelor ruse, a declarat un oficial ucrainean, potrivit Kyiv Post.

Nataliya Humeniuk, secretarul de presă al Comandamentului întrunit sud, a explicat că acești soldații se consideră „trupe de elită” și nu au „dorit să se angajeze în atacuri frontale”, efectuate de obicei de foști infractori și rezerviști, a relatat portalul ucrainean.

Pe parcursul invaziei sale în Ucraina, armata rusă a devenit din ce în ce mai dependentă de asalturile frontale cu risc ridicat în încercarea de a avansa în zone extrem de disputate ale frontului. Acesta presupun atacuri în valuri în scopul de a sonda pozițiile ucrainene și cu ajutorul lor rușii reușesc să avanseze și chiar să cucerească mici porțiuni de teritoriu, însă cu prețul unor pierderi uriașe.

Liderul defunct al grupării paramilitare Wagner a descris tactica drept „tocătorul de carne”, aceasta fiind folosită pentru cucerirea orașului estic Bahmut. Mai recent, rușii au lansat astfel de atacuri frontale în una dintre cele mai fierbinți zone ale frontului, și anume la Avdiivka, în regiunea estică Donețk, unde au loc lupte intense.

Humeniuk a dat drept exemplu atacurile rusești asupra așezării Krînki, în regiunea sudică Herson, pe malul stâng al Niprului controlat de ruși, explicând că trupele rusești care asaltează pozițiile infanteriei marine ucrainene acolo au fost lovite și au suferit pierderi de peste 50%.

Numărul unităților „Storm-Z" (formațiuni rusești de rang inferior formate din rezerviști și foști condamnați) aduse pentru a efectua atacuri cu valuri umane împotriva capului de pod ucrainean de pe malul estic al Niprului este în scădere, astfel că au fost desfășurate mai multe unități de infanterie navală și parașutiști, a declarat Humeniuk.

„Dar ei se consideră «trupe de elită» și nu vor să se angajeze în astfel de atacuri frontale", a spus Humeniuk.

Una dintre unitățile de parașutiști ruși nou formate în Rusia, Divizia aeropurtată 104 Gărzi, a părut să fie lovită în mod deosebit la debutul său în luptă în regiunea Herson la sfârșitul anului trecut, scria Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a evoluției de câmpul de luptă din decembrie, notează Business Insider.

Unitatea „foarte probabil a suferit pierderi excepțional de grele și nu a reușit să își atingă obiectivele" în timpul operațiunilor sale din zonă, care vizau dislocarea pozițiilor ucrainene din apropierea așezării Krînkî.

Localitatea a fost scena unor lupte grele în ultimele câteva luni, în timp ce forțele ucrainene au încercat să recupereze teritoriul de dincolo de râul Nipru, de unde rușii lansează atacuri asupra orașului Herson.

Condițiile de luptă au îngreunat situația pentru ambele tabere, mlaștinile, craterele pline de apă și noroiul făcând aproape imposibilă înfigerea trupelor, relatează The New York Times.

În ciuda afirmațiilor oficialilor ucraineni potrivit cărora infanteriștii marini au câștigat un punct strategic în partea estică a râului Nipru, militari ucraineni au declarat pentru NYT că este prea mult spus.

„Nu există poziții. Nu există niciun post de observare sau poziție", a declarat Oleksi, un soldat care a luptat în Krînki. „Este imposibil să câștigi un punct de sprijin acolo. Este imposibil să muți echipamente acolo”.

„Nu este nici măcar o luptă pentru supraviețuire. Este o misiune sinucigașă", a adăugat el. "

Cu toate acestea, succesul aerian deasupra Niprului a consolidat poziția dificilă a Ucrainei la sol.

Din câte se pare, Rusia nu este în măsură să contracareze atacurile cu drone ale Ucrainei din cauza lipsei de capacități de război electronic în zonă, se arată într-o evaluare recentă a Ministerului britanic al Apărării.

Forțele ucrainene au folosit drone FPV pentru a lovi blindatele și artileria rusească, au scris duminică analiștii britanici.

Un blogger militar rus a estimat că 90% din echipamentul militar rusesc din sectorul Krînkî, un sat de pe malul estic al râului, a fost distrus, a precizat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat