Parchetul preia ancheta în cazul românului care a venit cu avionul de la Madrid, deşi ştia că e infectat cu coronavirus

Parchetul preia ancheta în cazul românului care a venit cu avionul de la Madrid, deşi ştia că e infectat cu coronavirus

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a înregistrat miercuri dosarul penal deschis de poliţişti pe numele cetăţeanului român care a venit marţi de la Madrid cu un avion în care erau 60 de pasageri, deşi ştia că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

"Vă informăm că astăzi, data de 18.03.2020, în evidenţele unităţii a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârşirea de către numitul N.L., domiciliat în Bucureşti, sector 5, a infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, la data de 17.03.2020, s-a deplasat pe relaţia Madrid - Bucureşti Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deşi în prealabil, fusese depistat de către autorităţile sanitare spaniole ca fiind purtător al virusului COVID-19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact. Dat fiind că, la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autorităţile spaniole din care rezulta contaminarea cu virusul COVID-19, acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanţii DSP Bucureşti şi condus la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, unde se află în stare de carantină. În cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020, a fost începută urmărirea penală in rem, sub aspectul săv. infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p.", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorii precizează că, în prezent, se efectuează diligenţe în vederea identificării şi testării medicale a tuturor persoanelor cu care românul venit din Spania a interacţionat pe durata deplasării sale.

Iniţial, Poliţia de Frontieră a deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Românul infectat nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …