Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie, cărora li s-a suspendat/încetat contractul de muncă, primesc, neîntrerupt, stimulentul 3 luni (ministru)

Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie, cărora li s-a suspendat/încetat contractul de muncă, primesc, neîntrerupt, stimulentul 3 luni (ministru)

Stimulentul de inserţie pentru contractele de muncă suspendate sau încetate pe perioada de stării de urgenţă se acordă, neîntrerupt, pentru o perioadă de 90 de zile, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe Facebook.

"Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie cărora li s-a încetat/suspendat contractul de muncă pe perioada stării de urgenţă primesc neîntrerupt stimulentul pentru o perioadă de 90 de zile", se menţionează în mesajul postat de Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat că a reacţionat în urma sesizărilor primite de la părinţii reveniţi la muncă şi care au fost afectaţi de suspendarea contractelor de muncă.

"Îmi pasă de părinţii care şi-au dorit să revină la muncă înţelegând că aşa putem ieşi din această criză. Din păcate, mulţi dintre cei care beneficiau de plata stimulentului sunt în situaţia încetării sau suspendării contractului de muncă, fără un orizont optimist de timp, datorită răspândirii COVID-19. V-am auzit şi am reacţionat la timp, aşa încât fiecare părinte afectat să fie liniştit", a scris Violeta Alexandru.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”